Η καινοτομία και η δημιουργικότητα στο ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ είναι από τους βασικούς άξονες στοχοθεσίας που έχει ορίσει η Διοίκηση. Είναι πλέον σύνηθες το νοσοκομείο να ορίζει το δρόμο της ορθής νοσοκομειακής λειτουργίας στην Ελλάδα, με το σύνθημα “κάποια στιγμή τα νοσοκομεία θα λειτουργούν όπως εμείς!”. Έτσι μετά τα e-ραντεβού, τα e-αποτελέσματα, την ηλεκτρονική αποστολή SMS για αξιολόγηση από τους ασθενείς, τη παρακολούθηση του μέσου χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ, την παροχή πληροφορίας για το status των εξετάσεων των ασθενών στα επείγοντα, το ηλεκτρονικό πολύγλωσσο info kiosk, την πλατφόρμα εκπαίδευσης, το σύστημα ΠΑΝΑΚΕΙΑ και τόσα άλλα, υλοποιήθηκε άλλη μια σημαντικότατη καινοτομία:
Για πρώτη φορά στα Ελληνικά νοσοκομειακά χρονικά, το ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ εφαρμόζει ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών στη γραμματεία εξωτερικών ιατρείων του, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Ο πολίτης μέσω ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών stands, μπορεί να εξυπηρετηθεί, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει στην ουρά της γραμματείας.
Οι ηλεκτρονικές αυτές μηχανές, κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία με τα στελέχη της γραμματείας ΤΕΙ ήτοι:
κράτηση ραντεβού
επικύρωση υπάρχοντος ραντεβού
υπεράριθμη επίσκεψη σε ιατρείο, μετά από παραπομπή ιατρού.
Μέσω των εν λόγω συστημάτων ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί 24 ώρες το 24 ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, γρήγορα, με ασφάλεια και χωρίς να χρειασθεί ανθρώπινη παρέμβαση, από στελέχη του νοσοκομείου. Το μόνο που απαιτείται είναι να γνωρίζει το ΑΜΚΑ του!
Ουσιαστικά για πρώτη φορά εισάγονται σε νοσοκομείο, αντίστοιχα συστήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό στο τραπεζικό σύστημα (ATM) ή στα αεροδρόμια και εξυπηρετούν πλήθος κόσμου, προσβλέποντας σε σημαντική μείωση του μέσου χρόνου αναμονής και στην ανακούφιση των στελεχών από την αυξημένη κίνηση.
Το ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ είναι το πρώτο και το μόνο νοσοκομείο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που εφαρμόζει τέτοιου είδους σύστημα.
Όπως κάθε καινοτομία έτσι και αυτή δεν θα υλοποιούνταν αν δεν υπήρχε στόχος, όραμα και ομαδική προσπάθεια από πλήθος εμπλεκόμενων τμημάτων.
Η Διοίκηση ιδιαιτέρως ευχαριστεί
Την Υπ/νση Πληροφορικής που χωρίς κόστος για το νοσοκομείο υλοποίησε το λογισμικό για το εν λόγω σύστημα και συντόνισε το όλο εγχείρημα.
Το Τμήμα Γραμματείας Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και τον προϊστάμενο του κο Λιναρδάκη Γεώργιο που πίστεψε στο όραμα και βοήθησε ουσιαστικά το “όραμα να γίνει πράξη”.
Το τμήμα ποιότητας που επέβλεψε το όλο έργο και βοήθησε με τις παρατηρήσεις της να βελτιωθεί το inteface μεταξύ χρήστη και μηχανής.
Την Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας για τις ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις που απαιτούνταν.
Η Διοίκηση στοχεύει στην επέκταση του και σε άλλα τμήματα (πχ τμήμα επειγόντων περιστατικών), ώστε να αυξήσει την ικανοποίηση των πολιτών, χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετοι ανθρώπινοι πόροι.
Πηγή: venizeleio.gr