Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα ετοιμάζουν μαζί καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε αγροτεμάχιο του Ωραιοκάστρου, σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων στη θέση “Κανόνι”, μετά την “συμμαχία” των δήμων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων .

Το “πράσινο φως” για την υπογραφή της διαδημοτικής συνεργασίας από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου άναψε ομοφώνως στη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη.

“Οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συμπράττουμε στη λογική της από κοινού διαχείρισης του μείζονος αυτού ζητήματος”, είπε ο κ. Τσακίρης.

Πρόσθεσε, δε, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πως οι δύο δήμοι είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που προσφέρεται μέσα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα. Η πρόταση που προετοιμάζουν οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας για χρηματοδότηση είναι ύψους 600.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΟι παλιοί μύλοι στο Μεραμπέλο «ξαναγεννήθηκαν»
Επόμενο άρθροΣτις εργασίες στο Πάρκο Γεωργιάδη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός