Χρηματοδότηση από το υπουργείο Μεταφορών για ενίσχυση της πολιτιστικής-τουριστικής αξιοποίησης του Ψηλορείτη

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 515.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο τη συντήρηση δύο συνδετήριων οδών προς το Ιδαίον ‘Αντρο και το Ορειβατικό Καταφύγιο Ανωγείων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ από τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, με απόφαση του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «’Αρση επικινδυνότητας επαρχιακής οδού Ανώγεια – Νίδας με το ορεινό καταφύγιο του χιονοδρομικού», ύψους 350.000 ευρώ, καθώς και του έργου με τίτλο «Βελτίωση οδού διασύνδεσης οροπεδίου Νίδας με το σπήλαιο Ιδαίον Αντρο», ύψους 165.000 ευρώ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει πως:«Η αναβάθμιση της προσβασιμότητας προς το Ιδαίον ‘Αντρο και στο, υπό προγραμματισμό, Ορεινό Καταφύγιο Ανωγείων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της πολιτιστικής και τουριστικής αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη», επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «Η αναβάθμιση της προσβασιμότητας στο σπουδαίας πολιτιστικής σημασίας σπήλαιο του Ιδαίου ‘Αντρου, αλλά και στο υπό προγραμματισμό Ορεινό Καταφύγιο, εισέρχεται, πλέον, σε τροχιά υλοποίησης. Στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος της περιοχής UNESCO».

Προηγούμενο άρθροΣτις εργασίες στο Πάρκο Γεωργιάδη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός
Επόμενο άρθροΠέθανε η ποιήτρια Κική Δημουλά