Κρήτη: Νέα δομή για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο, αλλά και τις οικογένειες τους, θα παρέχει πλέον ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία η “Ηλιαχτίδα”.

Η νέα δομή, που εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, αποτελεί, όπως τόνισε η πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» Μαρία Ευστρατίου, την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου οράματος, το οποίο πραγματοποιείται με την επιστημονική εποπτεία και μέριμνα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και με σκοπό τη βελτίωση των επιπτώσεων της ασθένειας του καρκίνου της παιδικής ηλικίας στην ψυχική υγεία του παιδιού και στην ισορροπία της οικογενειακής δομής, σε όλα τα στάδια της ασθένειας, από τη διάγνωση έως και το τέλος της θεραπείας και μετά από αυτήν.

Στη νέα δομή, παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν συστηματικών εβδομαδιαίων συνεδριών ψυχικής ενδυνάμωσης. Σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε η κ. Ευστρατίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η λειτουργία της δομής έχει ξεκινήσει στη βασική της μορφή με τη στελέχωση από μία ψυχολόγο, χωρίς όμως έκπτωση στις ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί στον σχεδιασμό, ενώ σύντομα όπως επισήμανε θα επιχειρήσουν αυτό το έργο να υποβληθεί σε θεσμικούς δωρητές για χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υλοποίηση όλων των στόχων και των δράσεων της δομής.

Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε, καθώς η Δομή αυτή είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι πήρε σάρκα και οστά, με σχεδόν μηδενικό κόστος για το Σύλλογο, καθώς αγαπήθηκε από όλους τους ανθρώπους της “Ηλιαχτίδας” ήδη από τη γέννηση τις ιδέας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμπνεύσουμε θετικά και να βρεθούν άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτό και χρηματοδότησαν την υλοποίησή του” δήλωσε η πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία η “Ηλιαχτίδα”, η οποία εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της δομής, αναφέρθηκε στα στοιχεία της εκτίμησης αναγκών, όπως αυτά αντλήθηκαν από δύο, όπως τόνισε, βασικές πηγές.

Η καινούργια δομή που λειτουργεί ήδη, στεγάζεται σε ιδιόκτητο γραφείο του Συλλόγου που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οδό Δουκός Μποφώρ 7.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η ποιήτρια Κική Δημουλά
Επόμενο άρθροΒίλα Λεβίδη 1935 – 2020: Η περίφημη βίλα που λέγεται χάθηκε στα χαρτιά… (βίντεο)