Ευχαριστήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων

Η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα της Ευρώπης

Η σημερινή ημέρα αποτελεί την αρχή μιας νέας διαδρομής που καλούμαστε να ακολουθήσουμε ως κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι να πάμε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα με νέους κανόνες, νέες συνήθειες και υποχρεώσεις.

Η πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο τόπος μας και ιδιαίτερα η Κρήτη άντεξε. Η κοινωνία της Κρήτης έδειξε υποδειγματική προσαρμογή στα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και από σήμερα. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες. Να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι στην όσο το δυνατό γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετάβαση στο αύριο.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε θερμά και ιδιαίτερα το σύνολο του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας της Κρήτης, των Περιφερειακών Ιατρείων, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Ιερό Κλήρο, τους δημόσιους λειτουργούς και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Τους συγχαίρουμε γιατί απέδειξαν ότι όλοι μαζί κερδίσαμε την πρώτη μάχη.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους ανθρώπους που εθελοντικά προσέφεραν υγειονομικό υλικό. Τους εθελοντές, τους αιμοδότες που ενίσχυσαν τις μονάδες αιμοδοσίας. Είμαστε υπερήφανοι για όλους. Από τη δική μας πλευρά συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειες για τον περιορισμό των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας. Συνεργαζόμαστε με επαγγελματικούς φορείς και ενώσεις, με τα επιμελητήρια της Κρήτης, με τους επιχειρηματίες στον τουρισμό, τις εξαγωγές και το εμπόριο, με τους αγρότες του νησιού. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πριν εβδομάδες είχαμε δώσει μια υπόσχεση. Να είμαστε ξανά όλοι μαζί. Τώρα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας. Πρέπει να είμαστε μαζί και ασφαλείς. Η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα της Ευρώπης.

#μένουμεασφαλείς #crete  #regionofcrete #covid19

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: Απομακρύνονται οι κάδοι απορριμμάτων από την οδό Μιλάτου
Επόμενο άρθροΠαρατείνονται έως 18/05 οι περιορισμοί στις συνδέσεις με τα νησιά