Νέα Δομή για τον Δήμο Χανίων: “Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο”

Ο Δήμος Χανίων με αίσθημα ευθύνης απαντά στις αυξημένες ανάγκες της κοινότητας προχωρώντας στη δημιουργία μας νέας δομής, που λείπει από την πόλη των Χανίων, το “Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο”. Η πρόταση για τη δημιουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένης Ζερβουδάκη τέθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Σύμφωνα με αυτή την νέα δομή, οι εγγεγραμμένοι ωφελούμενοι, θα μπορούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

Να καθαρίσουν τα ρούχα τους δωρεάν

Να φροντίσουν την ατομική τους υγιεινή (δημοτικά λουτρά)

Να προμηθευτούν είδη ρουχισμού μέσω της δημοτικής ιματιοθήκης

Με αυτόν τον τρόπο σε συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας και οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου κ.λπ.) θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή τη δομή δωρεάν. Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος και σε άτομα με αναπηρία.

Έτσι, θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη προσωπική τους υγιεινή και ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους και θα ικανοποιήσουν την ανάγκη της ένδυσης και υπόδησης μέσα από την ύπαρξη της ιματιοθήκης μας, η οποία πλέον θα στεγάζεται στο συγκεκριμένο χώρο ο οποίος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος.

Τη λειτουργία της νέας αυτής Δομής θα υλοποιήσει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων που στόχο έχει να σχεδιάζει, να εισηγείται και να μεριμνά για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών καθώς και να συμμετέχει σε δράσεις που στοχεύουν στην υποστήριξη και φροντίδα της υγείας των δημοτών.

Προηγούμενο άρθροΜετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2021 το “Golden Age Gym Festival” στο Ρέθυμνο
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης ‑ Πώς θα γίνονται