Ηράκλειο: Ενισχύονται τα σχολεία με ηλεκτρονικό εξοπλισμό

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου προχωρά στην ενίσχυση με επιπλέον πιστώσεις σε όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς της (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο οποίος δύναται να διατεθεί σε μαθητές προκειμένου να διευκολυνθεί η εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας για όσο διάστημα παραμένουν στο σπίτι.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Αντώνης Περισυνάκης: «Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής προχωράμε στην επιπλέον διάθεση του 15% της ετήσιας κατανομής προς κάθε σχολική μονάδα από το Δήμο Ηρακλείου, για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή ακόμη και ψηφιακών συνδέσεων στο ίντερνετ. Αυτή η ενίσχυση θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις μέχρι σήμερα προσπάθειες της πολιτείας προς την ίδια κατεύθυνση.

Ως Σχολική Επιτροπή θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία με τους μαθητές τους».

Να σημειωθεί πως μετά από την κανονική έναρξη των μαθημάτων και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τους, ο επιπλέον εξοπλισμός που θα αγοραστεί, θα αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο του κάθε σχολείου.

Προηγούμενο άρθροΑπόψε η τελευταία υπερπανσέληνος του 2020
Επόμενο άρθροΝέος περιβαλλοντικός νόμος: Τι αλλάζει στη ζωή μας