Συναντήσεις Δημάρχου Ηρακλείου με φορείς της πόλης

Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της πόλεως ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τον πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Νομού Ηρακλείου Μιχάλη Ριζικιανάκη, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπο Λεκάκη, τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκο Κοκολάκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μανώλη Κουμαντάκη (παρουσία και της Αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Καναβάκη).

Στόχος αυτών των συναντήσεων που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες είναι να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες κάθε κλάδου ώστε με βάση αυτές και με την συνδρομή του Δήμου να καταρτιστεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το Ηράκλειο βγαίνει από την πρώτη φάση της διαχείρισης της πανδημίας όρθιο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους δημότες για πειθαρχία που έδειξαν και οδήγησε σε αυτά τα καλά αποτελέσματα.
Όμως τώρα έχουμε μπροστά μας μια κατάσταση, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον εξίσου δύσκολη.
Ως Δήμος Ηρακλείου έχουμε λάβει ήδη κάποια μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρηματιών και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κι άλλα το προσεχές διάστημα.
Ταυτόχρονα, όμως, θεωρήσαμε απαραίτητο να ακούσουμε τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους μας, προκειμένου μαζί να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, είχα ήδη τις πρώτες εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενώ ενδέχεται, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να προκαλέσουμε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ουσιαστικά και δημιουργικά με τις προτάσεις τους.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τη δεδομένη στιγμή είναι ενότητα και συνεργασία μπροστά στον κοινό σκοπό: την επανεκκίνηση του Ηρακλείου».

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το άνοιγμα των σχολείων
Επόμενο άρθροΤα μέτρα του Δήμου Τρικκαίων για ασφάλεια της σχολικής κοινότητας