Δήμος Χερσονήσου: Απαλλαγή από το τέλος κοινοχρήστων χώρων και του πάγιου τέλους άρδευσης

Σημαντική τόνωση στον εμπορικό, τουριστικό και αγροτικό κλάδο δίνει η δημοτική αρχή Χερσονήσου προχωρώντας σε πλήρη απαλλαγή από το τέλος κοινοχρήστων χώρων, αλλά και σε μηδενισμό του πάγιου τέλους άρδευσης μέχρι το τέλος του 2020.

Την ερχόμενη Τρίτη, με πρόταση του Δημάρχου, Γιάννη Σέγκου θα συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή τόσο η απαλλαγή των επιχειρηματιών από τα τέλη καταλήψεως κοινόχρηστων χώρων, όσο και η ενίσχυση του αγροτικού κόσμου με την πλήρη απαλλαγή τους από τα τέλη χρήσης του αρδευτικού δικτύου.

«Λαμβάνοντας υπόψη μας τα δεδομένα που διαμορφώνονται, όχι μόνο για την τοπική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και πιστοί στις δεσμεύσεις μας για λήψη περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης των δημοτών θα προχωρήσουμε στο μηδενισμό της οικονομικής ζημίας για τον επιχειρηματία και τον αγρότη, με πλήρη απαλλαγή από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και τα τέλη χρήσης παροχής υδρομέτρων άρδευσης αντίστοιχα. Επιθυμία μας είναι να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα και τις αγροτικές οικογένειες του Δήμου μας, αλλά και να δώσουμε ανάσα ζωής στους επιχειρηματίες. Σε κάθε περίπτωση, πέρα από την εφαρμογή των αποφάσεων του κεντρικού κράτους για οικονομική στήριξη στους πολίτες, προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα, και δε διστάζουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουμε περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης και ελάφρυνσης των δημοτών και των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή της κρίσης δίπλα στους δημότες και εξετάζουμε προσεκτικά τις δυνατότητες για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας,» δήλωσε ο δήμαρχος.

Επίσης, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή και σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (20-3-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 68Α/2020) στo πλαίσιο των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού covid-19 θα ψηφιστεί η απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού σε επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί και αφορούν στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (εντός του διαστήματος απαλλαγής) θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημίωση παραγωγών Τυμπακίου
Επόμενο άρθροΜε χρήση drones η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Κρήτη