Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με εκπροσώπους επιχειρήσεων επισιτισμού και παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα

Νέες επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων εσήμερα,Παρασκευή 8 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε αρχικά με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη που του έθεσε τα αιτήματα του κλάδου, ενόψει της πιθανής επαναλειτουργίας των καταστημάτων την 1η Ιουνίου και κυρίως το αίτημα για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του 2020.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα τα εξετάσει σοβαρά, σε συνεννόηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, καθώς η πρόθεση του Δήμου είναι να στηρίξει ουσιαστικά τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους της εστίασης, στην προσπάθειά τους για επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Ακολούθησε η συνάντηση του Δημάρχου με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιουργών Κρήτης Πρίαμο Ιερωνυμάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρο Γαβαλά καθώς και μέλη των δυο προεδρείων.

Στη συζήτηση προέκυψε η αγωνία των παραγωγών για την επόμενη ημέρα, καθώς η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στον πρωτογενή τομέα.

Ο Δήμαρχος τους ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, όσον αφορά στα θέματα που αντιμετωπίζουν και θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει με τον προσφορότερο τρόπο.

Προηγούμενο άρθροΜε χρήση drones η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΧανιά: Λειτουργία ΚΕΠ Δικαστηρίων 11/05/2020