Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Ένας χρόνος λειτουργίας

Ένας χρόνος λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) συμπληρώθηκε στις 7 Μαΐου.

Ένας χρόνος μεγάλης προσπάθειας από ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, ένας χρόνος σκληρής δουλειάς, αλλά και δικαίωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Επίσης, αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με έξι ακαδημαϊκές Σχολές, δεκαεπτά Τμήματα και περίπου 20.000 προπτυχιακούς φοιτητές (2.000 πρωτοετείς), από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη, έκανε μεγάλα βήματα τον προηγούμενο χρόνο. Ξεκίνησαν, χωρίς καθυστέρηση, από τον Οκτώβριο του 2019, τα νέα προγράμματα σπουδών των έντεκα πανεπιστημιακών Τμημάτων του, που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, καθώς και τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, όπου φοιτούν περισσότεροι από οκτακόσιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Εγγράφηκαν στα ακαδημαϊκά Τμήματα του Πανεπιστημίου οι πρώτοι υποψήφιοι διδάκτορες, οι οποίοι πραγματοποιούν τη διδακτορική τους διατριβή, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη στον τομέα της έρευνας.

Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο, διαχειρίστηκε μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, έργα με ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ, απορρόφησε περισσότερα από δυόμισι εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις εξοπλισμού και υποδομών, ενώ τα μέλη ΔΕΠ και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου συμμετείχαν σε περισσότερες από 230 επιστημονικές εργασίες, σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές.

Το Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, με έδρα το Ηράκλειο και έξι Ινστιτούτα στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει και να συνενώσει ερευνητικές δυνάμεις από όλα τα Πανεπιστήμια της Κρήτης, της Ελλάδας και της Ευρώπης, πάνω στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύουν τα Ινστιτούτα του, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της έρευνας και τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας, ενώ θα συνεργαστεί στενά με τα καταξιωμένα ερευνητικά κέντρα της Κρήτης. Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει καταφέρει ήδη αρκετά, αλλά στοχεύει πολύ υψηλότερα».

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες από την Περιφέρεια Κρήτης στις σχολικές μονάδες για τον καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών κτιρίων
Επόμενο άρθροΑνοιχτό για το κοινό ένα ακόμα τμήμα του Πάρκου Γεωργιάδη