Οδηγίες από την Περιφέρεια Κρήτης στις σχολικές μονάδες για τον καθαρισμό και απολύμανση των σχολικών κτιρίων

Η Περιφέρεια Κρήτης αποστέλλει στις σχολικές μονάδες οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης των σχολικών κτιρίων για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον ιό SARS-CoV-2 καθώς και οδηγίες για τις καθημερινές ενέργειες πρόληψης, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφης Κουτεντάκη στοχεύει στην προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών τους. Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Τα μέτρα προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να εφαρμοστούν εφόσον στόχος είναι η ασφαλής επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και η προστασία των ευάλωτων ομάδων. Ας μην ξεχνάμε ότι το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή στην κοινωνική κανονικότητα. Απαιτείται λοιπόν συντονισμός όλων των φορέων ώστε να στηριχθεί η κοινωνία υγειονομικά και ψυχολογικά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφης Κουτεντάκη.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της υγιεινής και της ασφάλειας στα σχολικά κτίρια. Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης έχουν πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις, με πιο πρόσφατη αυτήν που υλοποιήθηκε στις 26/2/2020 με θέμα «Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες μέτρων πρόληψης–καθαρισμού και απολύμανσης για τις σχολικές μονάδες». Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Λειτουργία ΚΕΠ Δικαστηρίων 11/05/2020
Επόμενο άρθροΕλληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Ένας χρόνος λειτουργίας