Ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την αυτοφυή βλάστηση στους δρόμους

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ή αυτούς που έχουν την ευθύνη και επίβλεψη ακινήτων, ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από οικόπεδα και αγροτεμάχια κλαδιά δέντρων, αυτοφυής βλάστηση κ.λπ. , τα οποία εμποδίζουν ή κρίνονται επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα, τις διατάξεις του άρθρου 1008 του Αστικού Κώδικα, το 1179/28-4-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου καθώς και την 49/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,έπειτα από σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κ.Ευάγγελου Σιγανού, καλούνται οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων – οικοπέδων να φροντίσουν ώστε να μην εξέχουν πέραν των ιδιοκτησιών τους κλαδιά ή αυτοφυή βλάστηση κ.λπ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου επιφυλασσόμενος για την ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών κατά των μη συμμορφούμενων με τα αναφερόμενα στο παρόν έγγραφο, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλαδιών δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα, ενώ,παράλληλα, παρακαλεί και τους Προέδρους των Κοινοτήτων να εποπτεύουν τις Κοινότητές τους και να ενημερώνουν τον Δήμο όπου κρίνεται απαραίτητο.

Προηγούμενο άρθροΤο μικρό δωμάτιο που “γεννήθηκε” το διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΟι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης για την σεζόν