Συγχαρητήρια επιστολή στον Καθηγητή Ν. Σταμπολίδη από το Δήμαρχο Ρεθύμνου

Συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Νίκο Σταμπολίδη, Ομότιμο Καθηγητή Τμήμ. Ιστορίας & Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, απέστειλε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με αφορμή τη διεθνή βράβευση της Έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, την οποία εμπνεύστηκε κι επιμελήθηκε ο κ. Σταμπολίδης. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Σταμπολίδη
Αγαπητέ Νίκο

Η πρόσφατη βράβευσή σου με το διεθνές βραβείο κοινού «Youniversal», από τον διεθνή φορέα «Global Fine Arts Awards», συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητας του επιστημονικού σου έργου, το οποίο ανακλάται σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο και, δικαίως, τυγχάνει αποδοχής και αναγνώρισης.
Μοιραζόμαστε αισθήματα υπερηφάνειας διότι το όνομα σου, το εμπνευσμένο έργο σου, η συνολική προσφορά σου στην Επιστήμη και την Τέχνη, έχει ταυτιστεί με το Ρέθυμνο και το Πανεπιστήμιό μας.
Σ’ ευχαριστούμε για τούτη την εξαιρετική τιμή.
Συνάμα, βιώνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης αφού πάντοτε, μας επιτρέπεις να γίνουμε κοινωνοί του έργου σου, μέτοχοι του ενθουσιασμού , της φαντασίας, της δημιουργικότητας σου.
Προσωπικά, χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα συνειδητής επιλογής και συμμετοχής στην ψηφοφορία που ανέδειξε και καταξίωσε διεθνώς την συγκεκριμένη Έκθεση, την οποία επιμελήθηκες με τους άξιους συνεργάτες σου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Μεταξύ πολλών άλλων, έχεις το αδιαμφισβήτητο χάρισμα, την αξιοπιστία και την ικανότητα να εμπνέεις τους ανθρώπους, συνεργάτες και κοινό.
Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια δέξου και τις εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, δύναμη και πνευματική διαύγεια ώστε να παραμείνεις ένας από τους αξιότερους πρεσβευτές του Ελληνικού Πολιτισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις.

Με βαθιά εκτίμηση
Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης”.

Προηγούμενο άρθροΤη συνεργασία των δημοτών για τη διαχείριση ελέγχου πυρκαγιάς ζητά ο Δ. Ρεθύμνης
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την αναβάθμιση και ανάπλαση της Αγίας Τριάδας