Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και απόφαση του Σωματείου τους, πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 20 Μαίου στον χώρο του ΕΚΗ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού Ηρακλείου, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου τους.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό
Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.
Εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Κήρυξη υποχρεωτικής της σύμβασης επισιτισμού.
Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών εργαζομένων.
Μείωση απαιτούμενων ενσήμων για επιδότηση ανεργίας στα 50 από τα 100 ένσημα.
Κάλυψη 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων

Την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, στηρίζει την εν λόγω κινητοποίηση και παράλληλα «καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία αλλά και όλους τους εποχιακά εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία του κορoνοΐου COVID – 19, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν δυναμικά την κινητοποίηση αυτή, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά καθορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων, αλλά και όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία (με απόφαση δημόσιας αρχής ή της επιχείρησης).

Ενημερώνουμε όλους τους εποχικούς συναδέλφους ότι το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου , καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε κανένας συνάδελφος να μην μείνει εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαίρι και ενέσιμες θεραπείες: Λαμπερή και στην παραλία
Επόμενο άρθροΔήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων