Επίσκεψη εκπροσώπων τoυ Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Χανίων στην Περιφέρεια

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των ξενοδοχουπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020,.

Τους εκπροσώπους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Χανίων υποδέχτηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, στον οποίο υπέβαλαν ψήφισμα που υπογράφουν τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπάλληλων όλων των νομών της Κρήτης, όπου ζητούν μέτρα στήριξης, από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, των εποχικών εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που έπληξε η πανδημία covid -19.

Συγκριμένα, βασικό αίτημα των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι να αντιμετωπιστούν ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω της πανδημίας και όχι ως άνεργοι. Συνεπώς, απαιτούν μεταξύ άλλων την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, την κάλυψη της ασφάλειας τους, την έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, το πάγωμα των δανειακών οφειλών τους, και την προστασία των θέσεων εργασίας τους για το 2021.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους τoυ Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων για την αμέριστη συμπαράστασή του, όπως και για τη συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, στα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία έχουν ήδη τεθεί και θα τεθούν εκ νέου στους συναρμόδιους Υπουργούς από την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία πάντα στηρίζει τους αγώνες τους.

Προηγούμενο άρθρο24 Μαΐου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου στην Π.Ε. Ηρακλείου
Επόμενο άρθρο«Η Ζωή εν τάφω» από τον Μανώλη Μητσιά και τον Νίκο Ξυλούρη (βίντεο)