Στον ΟΑΚ για τον εκσυγχρονισμό των Κ.Υ. Βάμου και Κανδάνου η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Τα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) στα Χανιά επισκέφθηκε την Δευτέρα 18 Μαΐου η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, όπου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ ΑΕ, κ. Παπαδογιάννη, υπέγραψαν τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού του βιοϊατρικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας Βάμου και Κανδάνου. Πρόκειται για έργα τα οποία εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, τον Αύγουστο 2019 σε συνέχεια της κατάθεσης από την προηγούμενη διοίκηση της 7η Υγειονομικής Περιφέρειας των σχετικών φακέλων.

H υπογραφή αυτή σηματοδοτεί τη συνέχιση των διαδικασιών προμήθειας, προκειμένου ο συγκεκριμένος εξοπλισμός να εγκατασταθεί στα εν λόγω Κέντρα Υγείας εντός του 2020.
Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τα Κέντρα Υγείας Βάμου και Κανδάνου και αφορούν στην προμήθεια για κάθε Κέντρο Υγείας ενός ψηφιακού, σύγχρονου ακτινολογικού συγκροτήματος και δύο κλιβάνων αποστείρωσης κατάλληλων για αποστείρωση υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού. Με την προμήθεια του σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμού, θα καταστεί εφικτή η αντικατάσταση του υπάρχοντος πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των Κ.Υ. Βάμου και Κανδάνου και η ποιοτικότερη, πληρέστερη και ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους εξυπηρετούμενους πολίτες.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Μπορμπουδάκη δήλωσε: «Η υπογραφή αυτή επισφραγίζει τη διαχρονική συνεργασία της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, επιβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και συνέπεια. Αναγνωρίζοντας τις καλές πρακτικές, προχωράμε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Στόχος μας μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, λόγω της πανδημίας, είναι να αισιοδοξούμε και να σχεδιάζουμε μαζί ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους».

Προηγούμενο άρθροΨεκασμός με drone για τα κουνούπια στον ποταμό Γιόφυρο
Επόμενο άρθροΠετραδολάκια Δήμου Ανωγείων-Προστατευόμενο είδος Horstrissea dolinicola