Το Ηράκλειο τίμησε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου οργανώθηκαν σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού (συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας).

Προηγήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ την ιστορική αναφορά έκανε η γραμματείας του συλλόγου «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ηρακλείου» Αντωνία Τσαγκαράκη.
Στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και κατάθεση στεφάνων: από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων-Πρόεδρο «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ηρακλείου» Γιάννη Λεπτοκαρύδη, παρουσία των βουλευτών Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη, Χαράλαμπου Μαμουλάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιώργου Λογιάδη, του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου Ταξιάρχου Βασίλη Βασιλειάδη, εκπρόσωπων Στρατιωτικών Αρχών-Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου λόγω του κορωνοϊού COVID-19 πραγματοποιήθηκαν με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Προηγούμενο άρθροΗ Lufthansa ξεκινά πτήσεις και πάλι μεταξύ των οποίων και προς την Κρήτη
Επόμενο άρθροΑνοίγουν ξανά ΜΑΡΙΝΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΚΟΥΜΠΕΣ