«13.033»: Η πρώτη ποδηλατάδα μετά την καραντίνα από τον Δήμο Τρικκαίων

Μετά από τόσον καιρό καραντίνας και παρ’ ότι τα 40.000 ποδήλατα των Τρικάλων κινούνταν ακατάπαυστα, ήρθε η ώρα της πρώτης μεγάλης ποδηλατάδας. Τη διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο των δράσεων «¨Ε6 για έξω « της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με έναν και μόνο στόχο: να ξαναθυμηθούμε τις πόλεις μας, να ξαναδούμε τις γειτονιές της, να βγούμε και να ποδηλατήσουμε όλοι μαζί, μετά από τόσον καιρό.

Ποδηλατάδα διοργανώνεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, στις 19.30, με εκκίνηση (και τερματισμό) το Δημαρχείο Τρικκαίων. Η ημέρα δεν είναι τυχαία: στις 3 Ιουνίου εορτάζεται η Ημέρα Ποδηλάτου και στις 5 Ιουνίου η Ημέρα Περιβάλλοντος. Τίποτε καλύτερο, λοιπόν, από μια ουσιαστική συνάντηση των χιλιάδων ποδηλατών των Τρικάλων, που θα τιμήσουν το πιο ήπιο μεταφορικό μέσο, στο περιβάλλον, τη φύση.
Η διαδρομή είναι 13.033 μέτρα, θυμίζοντάς μας τον αριθμό στον οποίο στέλναμε το sms στη διάρκεια της καραντίνας (ειδικά για το «6 για έξω», για άθληση). Θα ακολουθηθεί η πορεία: Δημαρχείο, Καποδιστρίου, Κοραή, Καλαμάτα, Καλαμπάκας, αναστροφή, επιστροφή στο κέντρο μέσω οδού Αμαλίας και Β. Τσιτσάνη, στροφή προς Διονυσίου και Ιακωβάκη και μέσω Μουσείου Τσιτσάνη, στην οδό Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια προς Καρυές, νέα αναστροφή και μέσω της οδού Καρδίτσης, επιστροφή στο Δημαρχείο. Η διαδρομή συμπεριλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων, εκτός αυτού στην οδό Κονδύλη, αλλά και τμήμα του νέου, προς το πάρκο Αη Γιώργη.

Ουσιαστικά, τα 20 χλμ. ποδηλατόδρομου σύντομα αποκτά η πόλη των Τρικάλων, μαζί με τα χιλιάδες ποδήλατα, σε δύο τόσο συμβολικές ημερομηνίες, δίνουν το μήνυμα της επιστροφής στην κανονικότητα της πιο ανθρώπινης πιο βιώσιμης, πιο προσβάσιμης πόλης.
Μέχρι την Πέμπτη, ελέγχουμε αλυσίδες, φρένα και φώτα, φροντίζουμε για την ασφάλειά μας και δίνουμε ραντεβού για πιο όμορφα Τρίκαλα!

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία 2020”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης