Αφιέρωμα γερμανικού περιοδικού για τον ποδηλατικό τουρισμό στη Νάξο

«Σαν τους θεούς!» είναι ο εμβληματικός τίτλος που σηματοδοτεί την αρχή του εξασέλιδου ειδικού αφιερώματος για τη Νάξο και τις ποδηλατικές διαδρομές της από την «βίβλο» του ηλεκτρικού ποδηλατικού τουρισμού στη Γερμανία, E-bike Touren Magazin. Τα αρχαία μνημεία που συναντάει κανείς στη διαδρομή του, η μυθολογία που «συνοδεύει» τον ποδηλάτη σε κάθε του στάση, η άγρια φυσική ομορφιά και οι γαλαζοπράσινες ακτές που λειτουργούν ως «σειρήνες» για τον ποδηλάτη, είναι μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν τη Νάξο έναν ιδανικό προορισμό για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, λάτρεις των δραστηριοτήτων.

Το περιοδικό καταγράφει και αποτυπώνει σε χάρτη εναλλακτικές διαδρομές, περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά τους και παρακινεί τους Γερμανούς να βάλουν στο «χάρτη των προτιμήσεων τους» το νησί των θεών που μπορούν να επισκεφτούν, είτε νωρίς πριν το καλοκαίρι, είτε ακόμη και μετά το τέλος της σεζόν προς το φθινόπωρο.
Οι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων πέρυσι το καλοκαίρι σε συνεννόηση με εξειδικευμένους συμβούλους, εξυμνούν την ποιότητα των υπηρεσιών του προορισμού σε επίπεδο διαμονής, εστίασης, αναψυχής αλλά και κουλτούρας.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας θα ακολουθήσουν νέα σχετικά άρθρα για τη στόχευση μίας πολύ σημαντικής ομάδας ταξιδιωτών. «Η τακτική μας ως Δήμος είναι να συμβάλουμε στην επιμήκυνση της σεζόν ειδικά για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι και παράλληλα να στοχεύσουμε σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος που με κίνητρο τους το πάθος για τα hobby τους και τις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρουμε σε συνδυασμό με τη αυθεντική φιλοξενία μας, να νοιώσουν τη Νάξο ως το νέο τους σπίτι!» δήλωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς.

Προηγούμενο άρθροAir France: Πτήσεις για Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη
Επόμενο άρθροΑλλάζουν τα Ενετικά Τείχη – Αυτοψία στις εργασίες από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό