Απίστευτο αλλά συνέβη: Έφτιαξαν παγωτό με γεύση… δακρυγόνου!

Ποιος θα φανταζόταν ότι η επικαιρότητα και οι ταραχές με δακρυγόνα θα έδιναν την έμπνευση σε έναν παγωτατζή στο Χονγκ Κονγκ να φτιάξει παγωτό με γεύση δακρυγόνου; Ας δούμε, όμως πως έχει αυτή η ιστορία από την αρχή.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ το τελευταίο χρόνο δεν είναι και ιδιαίτερα καλές. Μάλιστα, πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Πεκίνου με αφορμή νομοσχέδιο, το οποίο προέβλεπε έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα.

Οι πολίτες λοιπόν εκείνη τη χρονική περίοδο ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες με διαδηλώσεις, που περιείχαν ανάμεσα στα άλλα και πολλά δακρυγόνα. Με βάση αυτό το κοινωνικό γεγονός, λοιπόν, παγωτατζής σκέφτηκε να δημιουργήσει το παγωτό με τη γεύση δακρυγόνου και το έπραξε.
Το παγωτό αποτελείται κυρίως από καβουρδισμένο, αλεσμένο μαύρο πιπέρι, που θυμίζει έντονα την πικρή γεύση που πήραν οι διαδηλωτές τον περασμένο χρόνο.

Ο ιδιοκτήτης δοκίμασε διάφορα συστατικά, όπως από γουασάμπι και μουστάρδα στην προσπάθεια του να βρει τη σωστή γεύση του δακρυγόνου. Ωστόσο, το μαύρο πιπέρι του έδωσε την πικρή γεύση, που ήθελε. «Ψήνουμε και στη συνέχεια αλέθουμε το μαύρο πιπέρι και τα κάνουμε σε στιλ ιταλικού τζελάτο. Είναι λίγο καυτερό, αλλά επισημαίνουμε τη γεύση του, η οποία προκαλεί μια αίσθηση ερεθισμού στο λαιμό. Αισθάνεσαι σαν να αναπνέεις δακρυγόνο», σημειώνει ο 31χρονος.
Η κ. Wong, 32 ετών, που έζησε πέρυσι μια έντονη διαδήλωση με δεκάδες δακρυγόνα, δοκίμασε το παγωτό και το χαρακτήρισε «μια αναδρομή που μου θυμίζει πόσο επώδυνη ήταν εκείνη η μέρα, κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσω».
Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών εκτοξεύθηκαν περισσότερα από 16.000 δακρυγόνα, σύμφωνα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ, πολλά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, γεμάτες με μικρά εστιατόρια και πολυκατοικίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

reporter.com 

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα θερμομέτρησης στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης
Επόμενο άρθροΈλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα σε καταστήματα για την ορθή εφαρμογή των μέτρων