Δωρεά 26,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Κυρώθηκε, κατά πλειοψηφία, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στο τομέα της Υγείας για την αεροδιακομιδή ασθενών.

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, αυξάνεται το ποσόν της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από τα 25 εκατ. ευρώ στα 26,4 εκατ. ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας του ΕΚΑΒ για τις αερομεταφορές ασθενών και παράλληλα, αντί να επισκευαστούν δύο ελικόπτερα αεροδιακομιδής του ΕΚΑΒ, όπως προβλεπόταν αρχικά, να αγοραστούν δύο καινούργια.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, χαρακτήρισε «μεγάλη στιγμή τη κύρωση της σύμβασης με τη δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», και τόνισε ότι το ΕΚΑΒ, ενισχύεται και αναβαθμίζεται αποκτώντας δικά του πτητικά μέσα για τις αεροκομιδές.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για ιδιωτικοποίηση του πτητικού έργου του ΕΚΑΒ για αερομεταφορές ασθενών, απορρίπτοντας σχετικές αιτιάσεις που είχαν εκφράσει, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Προηγούμενο άρθροΕπανεκκίνηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Επόμενο άρθροΟ Πύργος του Άιφελ θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες στις 25 Ιουνίου