Η ενδοοικογενειακή βία την περίοδο του COVID-19- Συνεδρίασε η Δ.ΕΠ.ΙΣ. στη Λότζια

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 12:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας. Τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη και τους συνεργάτες, μεταξύ άλλων, ήταν: η ενδοοικογενειακή βία κατά την περίοδο του covid-19, με σχετική ενημέρωση από εκπρόσωπο του Συμβουλευτικού Κέντρου της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου. Η πρόταση για δημιουργία Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών, με τη στήριξη της Δ.ΕΠ.ΙΣ. και το θέμα της ενεργοποίησης των γυναικών στην περιφέρεια.

Όπως επισημάνθηκε, μάλιστα, από τους εκπροσώπους των φορέων που ασχολούνται με τα Θέματα Ισότητας στην τοπική κοινωνία, τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας ήταν αυξημένα κατά τη διάρκεια της καραντίνας και στο Ηράκλειο ενώ δεν ήταν λίγα τα άτομα που αναζήτησαν υποστήριξη και βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ρένα Παπαδάκη υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μία προσπάθεια που βασικό της προϋπόθεση πρέπει να είναι η παιδεία ώστε η ισότητα να είναι ουσιαστική και η καταπολέμηση της βίας να έχει αποτελέσματα.»

Προηγούμενο άρθροΥποβρύχιος καθαρισμός του βυθού στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΠεριορισμός των τροχόσπιτων από τον Δήμο Γαύδου