Τσουχτερό πρόστιμο σε μπαρ της Κρήτης- Εντατικοί έλεγχοι για συνωστισμό

Εντατικούς ελέγχους είχαν προαναγγείλλει οι υπηρεσίες του Ρεθύμνου την Πέμπτη για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και ήδη ξεκίνησαν να το κάνουν πράξη.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από την Αθήνα σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία έκαναν το βράδυ της Παρασκευής ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ρεθύμνου και στην παραλία ιδιαίτερα, όπου συγκεντρώνεται κυρίως ο κόσμος τις νυχτερινές ώρες για την διασκέδασή του.

Βασικό αντικείμενο των ελέγχων είναι ο συνωστισμός στα κέντρα, με το κλιμάκιο και την αστυνομία να βλέπουν εάν ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα μέσα και έξω από τα καταστήματα βρίσκεται ο προβλεπόμενος κόσμος. Σε όλα τα καταστήματα έγιναν αυστηρές συστάσεις για την τήρηση των μέτρων και έγινε προειδοποίηση για την επιβολή προστίμων.
Στη διάρκεια του ελέγχου, επιβλήθηκε πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ σε ένα κέντρο διασκέδασης, επειδή διαπιστώθηκαν να διασκεδάζουν σε αυτό περισσότερα από τα άτομα που επιτρέπεται, ενώ καλείται να σφραγιστεί και για ένα μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος θα κάνουν ένσταση κατά του προστίμου, αφού αυτό προβλέπεται με τον ισχύοντα νόμο, ο οποίος ισχύει μέχρι και την Κυριακή.
Ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιούνται και στις παραλίες, όπου ελέγχεται αν τηρούνται τα μέτρα για τις αποστάσεις στα ομπρελοκαθίσματα.

 goodnet.gr 

Προηγούμενο άρθροΕιδικές ρυθμίσεις για τις μισθώσεις των οποίων οι ενοικιαστές επλήγησαν από τον κορονοϊό
Επόμενο άρθρο“Αναγεννιούνται” οι τέσσερις μεγάλες σκάλες που ενώνουν την Πάτρα