Στο ΟΑΚΑ οι πρώτοι αγώνες στην Ευρώπη την εποχή του κορονοϊού

Mε απόλυτη επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας διοργάνωσε αγώνα Ανοιχτού Χώρου Σύνθετου και Ολυμπιακού τόξου στο Ολυμπιακό Προπονητήριο «Ευαγγελία Ψάρρα» στο ΟΑΚΑ. Ήταν ο πρώτος αγώνας ερασιτεχνικού αθλήματος στην Ελλάδα μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων και συμμετείχαν επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η ειδική Γραμματέας της ΕΟΤ, Μαρία Κυριλλοπούλου, δήλωσε για τον αγώνα: «Είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη που κάναμε αγώνες τοξοβολίας και πιθανότατα οι πρώτοι και παγκόσμια. Φροντίσαμε να αλλάξουμε το χώρο για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλάξαμε τις αποστάσεις αλλά και τον αριθμό των αθλητών. Δημιουργήσαμε έναν χώρο με παραπετάσματα που βοηθά τους αθλητές να είναι ασφαλείς, βάλαμε αντισηπτικά παντού, διαχωρίσαμε την είσοδο με την έξοδο για να μην συναντιούνται οι αθλητές, ενώ έχουμε και μία ειδική εφαρμογή για να ξέρουμε ποιοι αθλητές είναι στην εγκατάσταση και να μπορούμε να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος».

Επίσης, όλοι οι αθλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

«Περιμέναμε πως και πώς να επιστρέψουμε στους αγώνες, μας είχαν λείψει και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή θα ρίχναμε σε αγώνες πρόκρισης στο εξωτερικό, τουλάχιστον αγωνιζόμαστε εδώ. Έχουμε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ρίχνουμε δύο αθλητές ανά στόχο από τέσσερις και εναλλάξ σε δύο σειρές. Ο μεγάλος στόχος μου είναι να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021» είπε από την πλευρά της η Αννίτα Γκορίλα.

Χ. Μουρδουκούτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν Internet σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης
Επόμενο άρθροΤο μήνυμα του Δημάρχου Μαλεβιζίου για την έναρξη των πανελλαδικών