Δ. Τρικκαίων: Υδρευση, βιολογικός και τώρα… πάρκο στο Καλονέρι

Νέο έργο για ενίσχυση της παραμονής των κατοίκων στο Καλονέρι, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για πάρκο αθλητισμού και αναψυχής στο χωριό του Δήμου, το οποίο επιμένει να παραμένει «ζωντανό».

Το έργο έχει τον μακρύ τίτλο «Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής και αθλοπαιδιών στη δασική περιοχή του παρεκκλησίου Απόστολων Πέτρου & Παύλου στον οικισμό Καλονερίου της Τ.Κ. Μεγάρχης».
Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, μετά τον διαγωνισμό που διεξήγαγε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών (που υλοποίησε και τη μελέτη), αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο προϋπολογισμού 69.000 €.
Μόλις ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αυτές, σε έναν χώρο σχεδόν 7 στρεμμάτων, στο δασάκι δίπλα από το χωριό, προβλέπουν σε γενικές γραμμές:
– γήπεδο μπάσκετ
– γήπεδο βόλεϊ
– εξωραϊσμό του χώρου, εμπλουτισμό του με πράσινο, τοποθέτηση ξυλοκατασκευών (κιόσκια, πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων, πληροφοριακές πινακίδες), πέτρινη βρύση
– χωμάτινο μονοπάτι για τους αθλούμενους
– περιφράξεις.

Επειδή ακριβώς πρόκειται για χώρο με παρακείμενο δάσος, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων συνεργάστηκαν, ώστε να δοθεί έμφαση στην προστασία του και στη γενικότερη ανάδειξη του χώρου.
Ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από την προηγούμενη θητεία της νυν διοίκησης, είχε ασχοληθεί ενεργά με το Καλονέρι. Ετσι, έδωσε λύση στο θέμα της ύδρευσης, ενώ ήδη κατασκευάζεται και ο πρώτος εκτός πόλης βιολογικός καθαρισμός.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να δίνει έμφαση στα χωριά του Δήμου, ώστε οι κάτοικοί τους να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΣε αναμονή τουριστών τα νησιά – Να δοθεί έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό