Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με την Αναπτυξιακή Κρήτης για το Προσφυγικό

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου είχε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 18 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, η υπεύθυνη για το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνούς προστασίας ή προσφύγων «ESTIA» Δήμητρα Καμπέλη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

O Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και για κάποια ζητήματα που πιθανόν να ανακύψουν εξαιτίας των αλλαγών που έχουν γίνει στο θεσμικό πλαίσιο για το Προσφυγικό αλλά και την ενδεχόμενη μετάβαση του «ESTIA» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Το πρόγραμμα “ESTIA” έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα υποδειγματικά στην Κρήτη» τόνισε ο Δήμαρχος στα στελέχη της Αναπτυξιακής και συνέχισε: «Ευελπιστούμε ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν προς το χειρότερο αυτήν την λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Δήμος Ηρακλείου, θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά προκειμένου να μη διαταραχθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη».

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας από το Δήμο Χερσονήσου
Επόμενο άρθροTablets στα Δημοτικά Σχολεία του Μαλεβιζίου με δωρεά της ΕΚΟ