Συνεδρίαση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την υποστήριξη των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας

Στη συγκρότηση Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την υποστήριξη των δομών κοινωνικής φροντίδας της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο προστασίας εργαζομένων και ωφελουμένων έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2, προχώρησε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Σκοπός της επιτροπής είναι η παροχή τεχνογνωσίας για την τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η υποστήριξη και η εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, εργαζομένων και ωφελουμένων των δομών που υπάγονται στην εποπτεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και κάθε άλλης δομής, ιδιωτικής ή δημόσιας, που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες.

Στην Επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας είναι η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, με αναπληρωτή τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, συμμετέχουν από την Περιφέρεια Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Βαμβακάς και ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, κ. Μανόλης Λουμπούνης, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, κα Μαρία Δαμανάκη, εκ μέρους της ΠΕΔ ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Κοκκίνης και σε αναπλήρωση εκείνου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο κ. Μιχάλης Ροβίθης, Καθηγητής Εφαρμογών Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής και η κα Σοφία Κουκούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής– Προγραμματισμού Υγείας κ. Αναστάσιος Φιλαλήθης, ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών, κ. Αχιλλέας Γκίκας και ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Χρήστος Λιονής.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19.6.2020 και ώρα 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Προηγούμενο άρθροΤα Μάταλα αναζητούν ηθοποιούς για τη νέα ταινία «Η Παραλία»
Επόμενο άρθροΗ «έξυπνη» διαχείριση του νερού άρδευσης σε σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης