Κρήτη: Έναρξη 3ης λειτουργικής περιόδου του έργου LIFE-F4F

Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, ξεκινάει η έναρξη της τρίτης και τελευταίας περιόδου λειτουργίας της πιλοτικής μονάδας του έργου LIFE-F4F. Εργασίες και αντίστοιχη προετοιμασία πραγματοποιείται από όλους τους εταίρους, για τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της βέλτιστης, πλήρους, λειτουργίας περιόδου της μονάδας.

Σημειώνεται ότι, η πρώτη, δοκιμαστική περίοδος υλοποιήθηκε την περίοδο Μάιος – Οκτώβριος του 2018, με τη συλλογή 150tn τροφικών υπολειμμάτων από τις ξενοδοχειακές μονάδες Creta Maris, Atlantis, Galaxy και Olive Green. Η δεύτερη, πλήρης λειτουργία της πιλοτικής μονάδας υλοποιήθηκε την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2019, όπου και πάλι συλλέχθηκαν 150tn τροφικών υπολειμμάτων από τις ξενοδοχειακές μονάδες Creta Maris, Atlantis, Galaxy, Apollonia Resort and Spa καθώς και το Catering Service Σιγανός. Στην τελευταία αυτή περίοδο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, πέρα από τις ξενοδοχειακές μονάδες Creta Maris, Apollonia Resort and Spa, Santa Marina και Agapi beach που θα συνεργαστούν παρέχοντας τα τροφικά υπολείμματα της κουζίνας τους, θα ενταχθούν και υποκαταστήματα της υπεραγοράς ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ.

Στην παρούσα περίοδο, λόγω των έκτακτων και ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο με την εξάπλωση της πανδημίας (COVID – 19), η ένταξη των υπεραγορών στο έργο, με τη συλλογή των φυτικών υπολειμμάτων τους, κρίνεται σημαντική και αναγκαία για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Εκτιμάται ότι, με την ολοκλήρωση του έργου, περισσότεροι από 500tn τροφικών υπολειμμάτων θα έχουν εκτραπεί από την ταφή προκειμένου να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ενός προϊόντος το οποίο θα αξιολογηθεί ως προς τη θρεπτική του αξία καθώς και την ένταξή του στο σιτηρέσιο μονογαστρικών και κατοικιδίων ζώων.

Προηγούμενο άρθροΠολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακή η παρουσία του στο Κρητικό Πέλαγος
Επόμενο άρθροΔημιουργία διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα