Βρετανία: Πότε ξεκινά η τουριστική «αερογέφυρα» προς την Ελλάδα

Τη δημιουργία «αερογέφυρας» προς ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς εντός της Ευρώπης, που θα καταργεί την καραντίνα κατά την επιστροφή, εξετάζει η Βρετανία.
Σε αυτούς τους προορισμούς, όπως αναφέρει η Telegraph, μεταξύ άλλων χωρών περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία.
Οι Βρετανοί τουρίστες που θα επισκέπτονται ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς δεν θα υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους στη χώρα και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι το μέτρο να αρχίσει να ισχύει από τις 4 Ιουλίου.

Οι «αερογέφυρες» θα στήνονται με βάση τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις γνωμοδοτήσεις του επιστημονικού προσωπικού της Βρετανίας και του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται στις 29 Ιουνίου, όταν και έχει προγραμματιστεί η επανεξέταση των μέτρων καραντίνας.
Μέχρι στιγμής 10 ευρωπαϊκές χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία των «αερογεφυρών», αλλά πιθανώς ο αριθμός τους να αυξηθεί μετά την επανεξέταση των μέτρων στις 29 Ιουνίου.
Πάντως μέλη του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου έχουν αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

 newsbomb 

Προηγούμενο άρθροΗ ασφάλεια των διακοπών απασχολεί τους πολίτες
Επόμενο άρθροΠερίπου 20% περισσότερα τα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς τη νέα χρονιά