Ανακαινίζει το μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Δήμος Αθηναίων 

Στη γενική επισκευή και ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει το μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Πάρκο Ελευθερίας, προχωρά ο δήμος Αθηναίων.

Ήδη υπεγράφη η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινούν οι εργασίες. Το μουσείο στεγάζει την έκθεση που περιλαμβάνει προσωπικά κειμήλια και τεκμήρια γεγονότων, τα οποία συνέβησαν κατά την χρονική περίοδο από τη γέννηση έως το θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου. Αποτελείται από έντυπα, έγγραφα, φωτογραφίες, λιθογραφίες, προσωπογραφίες και απεικονίσεις του σε διάφορα υλικά.

Επίσης είναι εξοπλισμένο με οπτικοακουστικό υλικό για την υποβοήθηση του Κέντρου έρευνας και Τεκμηρίωσης καθώς και εξειδικευμένη Βιβλιοθήκη. Ο κύριος πυρήνας των συλλογών του μουσείου προήλθε από το υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι Κρητικοί Ζαχαρίας Μακατούνης και ο γιος του Αντώνιος, ο οποίος και το δώρισε στον δήμο Αθηναίων με σκοπό την ίδρυση μουσείου. «Κάθε χώρος πολιτισμού και ιστορίας που εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, προστίθεται στην εικόνα της Αθήνας που κάνει βήματα προς το μέλλον, αναδεικνύοντας το παρελθόν της. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Να ζήσουμε σε μία πρωτεύουσα που θα είναι υπερήφανη για το πριν και το μετά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Προηγούμενο άρθροΔιεθνές Κέντρο Εμπορίου: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από το lockdown
Επόμενο άρθροΟ ενεργειακός μετασχηματισμός της Κρήτης