Κίνδυνος για λουκέτο στα ΕΛΤΑ Ανωγείων

Αδιέξοδο για τα ΕΛΤΑ Ανωγείων, καθώς όπως όλα δείχνουν το κατάστημα στο ιστορικό χωριό, αναμένεται να βάλει λουκέτο ακολουθώντας δεκάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια γενικότερων περικοπών του Οργανισμού που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.Αυτό ίσως και να συμβεί εντός του καλοκαιριού καθώς οι δυο εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Ανωγείων μπαίνουν στην σύνταξη μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας ο πρώτος και 37 ο δεύτερος με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να μην έχει την πρόθεση αντικατάστασης τους αλλά το κλείσιμο του καταστήματος στα Ανώγεια.

Το κατάστημα Ανωγείων φαίνεται να είναι στη λίστα με τα 215 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που οδηγούνται σε λουκέτο ή σε αναστολή της λειτουργίας τους, σχέδιο που εκπονήθηκε από τα ΕΛΤΑ τον περασμένο Ιανουάριο ώστε να κλείσει μια “μαύρη τρύπα” ελλείμματος 80 εκατομμυρίων ευρώ.Ήδη δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν. Η πανδημία “φρέναρε” αυτό το σχέδιο αλλά δημιούργησε και επιπλέον έλλειμμα 35 εκατομμυρίων ευρώ που οδηγεί στον…γκρεμό πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Στο σχέδιο αυτό φαίνεται πως τα καταστήματα που απασχολούν ένα έως τρία άτομα όπως στα Ανώγεια θα αντικατασταθούν με πρακτορεία ιδιωτών χωρίς αυτό να είναι βέβαιο ακόμα ότι θα συμβεί και στην περιοχή μας. Ακόμα και ως πρακτορείο ιδιωτών πάντως να παραμείνει οι υπηρεσίες που γνωρίζαμε ως ΕΛΤΑ Ανωγείων δεν θα έχουν καμία σχέση στο μέλλον με την προσφορά που είχαν όλες αυτές τις περασμένες δεκαετίες.

Από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ τα τελευταία τρία χρόνια που παρατηρείται η μεγάλη αυτή ύφεση στα έσοδα, αιτίες για την πτώση αναφέρονται η οικονομική ύφεση των περασμένων ετών, οι ηλεκτρονικές μορφές επικοινωνίας που αντικατέστησαν την επιστολή, ο αυξημένος ανταγωνισμός, η χαμηλή ταχυδρομική “κουλτούρα” των Ελλήνων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και τέλος η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς από την 1 Ιανουαρίου του 2013.

Γ.Μπ

 anogi 

Προηγούμενο άρθροΜε Ελευθερία Αρβανιτάκη ξεκινούν οι μουσικές καλοκαιρινές βραδιές στο Άλσος
Επόμενο άρθροΒραβεύτηκε η ταινία μαθητών του Ηρακλείου για τους πρόσφυγες (βίντεο)