Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στο Δήμο Αποκορώνου

Επίσκεψη στο Δήμο Αποκορώνου πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Κρήτης, κα Ελένη Δοξάκη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Γιώργο Μπουντουράκη και τον Ειδικό Σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νεκτάριο Κουμάκη.

Τον Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στο Δημαρχείο Αποκορώνου, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Από πλευράς του Δημάρχου έγινε ενημέρωση για την πορεία πλήθους εγκεκριμένων μελετών και έργων του Δήμου, καθώς και παρουσίαση του σχεδιασμού που υπάρχει για νέα σημαντικά αναπτυξιακά έργα στον Αποκόρωνα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη υλοποίησης των ήδη ενταγμένων χρηματοδοτικά έργων και την έλλειψη τεχνικής επάρκειας του Δήμου.

Με τη σειρά του ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται και θα εκτελεστούν από την Αντιπεριφέρεια Χανίων και αφορούν κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τους ποταμούς του Δήμου Αποκορώνου. Επίσης συζητήθηκε η πορεία του μεγάλου έργου της Αποχέτευσης της ευρύτερης περιοχής Γεωργιούπολης που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 και εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως και η εξέλιξη των σημαντικών έργων σε Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό που υλοποιεί και προγραμματίζει η Περιφέρεια στην περιοχή.

Τέλος έγινε αναφορά τόσο στο σχεδιασμό του νέου σύγχρονου Βόρειου Οδικού Άξονα στα όρια του Δήμου, όπως και στα δύο έργα οδικής ασφάλειας που αναμένεται να δημοπρατηθούν επί του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, στα τμήματα Γεωργιούπολη – Πετρές και Σούδα – Καλύβες.

Ο κ. Κουκιανάκης ευχαρίστησε τον κ. Καλογερή και την Περιφέρεια Κρήτης για τον μεγάλο όγκο έργων που εκτελεί και χρηματοδοτεί στο Δήμο Αποκορώνου, γεγονός που επιβεβαιώνει την πολύ καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, όπως άλλωστε τονίστηκε από όλους τους ομιλητές.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επί τόπου αυτοψία σε εκτελούμενα έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην υπό κατασκευή μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Αποχέτευσης ευρύτερης περιοχής Γεωργιούπολης.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης με Διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Επόμενο άρθρο30 καινούργια ασθενοφόρα για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων