Τον Αύγουστο ξεκινά η κρουαζιέρα σε Ελλάδα

Η CLIA (Cruise Lines International Association) και η Ελληνική κυβέρνηση συνεργάζονται για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, ενώ οι υπεύθυνοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Αύγουστο τα πρώτα κρουαζιερόπλοια της σεζόν στα ελληνικά λιμάνια.

Η εκπρόσωπος της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο, κα Μαρία Δεληγιάννη, ενημέρωσε τους Ελληνες αξιωματούχους για την πρόθεση των εταιρειών να εντάξουν την Ελλάδα στα δρομολόγια τους από τον προσεχή Αύγουστο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας – CLIA, οι Υπουργοί Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αρχών και των εκπροσώπων του κλάδου καθώς και ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα ώστε να επιτευχθεί η ομαλότερη δυνατή επαναλειτουργία της κρουαζιέρας στη χώρα“, σημειώνει η κα Δεληγιάννη.

Τονίσαμε ιδιαίτερα την ανάγκη να εργαστούν εντατικά όλοι οι εμπλεκόμενοι προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα έως τον Αύγουστο, ενώ η ασφάλεια και η υγεία επιβατών και πληρωμάτων παραμένει η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα για τις εταιρείες κρουαζιέρας”, προσθέτει.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Μινώα Πεδιάδας “Δίπλα σου μ’ ένα κλικ”
Επόμενο άρθροΚανονικά θα κινηθούν σήμερα Πέμπτη οι συρμοί του τραμ