Η ανασκαμμένη αρχαία πόλη της Απτέρας έρχεται στο ΦΩΣ

Εδώ και δεκαετίες, ο ξεχωριστός πλούτος της αρχαίας Απτέρας έρχεται σταδιακά στο φως μέσα από αδιάκοπη επιστημονική έρευνα και μελέτη, με τη συντήρηση και αναστήλωση των μνημείων της, με την απόδοση και έκθεση των ευρημάτων της προς το κοινό.

Την ίδια στιγμή, σειρά από αρχαιολογικές και αρχιτεκτονικές μελέτες όπως και έργα ανάδειξης προετοιμάζονται και υλοποιούνται με τη σταθερή υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται, είτε στον αρχαιολογικό χώρο, είτε αλλού, συμβάλλουν περαιτέρω στην εξοικείωση των πολιτών και επισκεπτών των Χανίων όπως και ευρύτερου κοινού με την αξία της αρχαίας Απτέρας και με τη διασύνδεσή της με άλλες εμβληματικές αρχαίες πόλεις της Κρήτης.
Στις 24, 25 & 26 Ιουλίου 2020, η ανασκαμμένη αρχαία πόλη της Απτέρας έρχεται στο ΦΩΣ.

Έπειτα από ειδικό σχεδιασμό θα φωταγωγηθούν μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, όπως οι κλειστές και ανοιχτές δεξαμενές, τα λουτρά, η ρωμαϊκή οικία, και το αρχαίο θέατρο. Η περιήγηση των επισκεπτών στον χώρο θα πραγματοποιείται μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές, οι οποίες διαμορφώνονται στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου ανάδειξης της αρχαίας Απτέρας και διασυνδέουν τα μνημεία μεταξύ τους. Η εκδήλωση θα αναδείξει τόσο τα φωτισμένα με ιδιαίτερο τρόπο μνημεία, όσο και τη μοναδική τους φυσική θεατρική σκηνογραφία.
Σχεδιασμός φωτισμού
Κώστας Μπεθάνης
Σχεδιασμός διαδρομών περιήγησης
Κατερίνα Τζανακάκη, Νίκος Χατζηδάκης, Ισίδωρος Πλακωτάρης
Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας
24, 25 & 26 Ιουλίου 2020
21.00 έως 00.00 | Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου*
Συνδιοργάνωση
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων | Περιφέρεια Κρήτης
Με την υποστήριξη
ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ/Δήμος Χανίων

*Η κράτηση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 στις 18:00 για περιορισμένα δελτία εισόδου από το www.ancientaptera.gr.
*Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του αρχαιολογικού χώρου.

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα
Επόμενο άρθροΑνοίγει αύριο Σάββατο 27 Ιουνίου το φαράγγι της Σαμαριάς