Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 25/6/2020 στο Σύνταγμα εκπαιδευτικοί των κλάδων των Καλλιτεχνικών, των Κοινωνικών Επιστημών, της Οικονομίας και των Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων. Με κεντρικά συνθήματα «πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!» και «Η τέχνη στα σχολεία» οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στα νέα ωρολόγια προγράμματα σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια «στην υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας) και ΠΕ81 (Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων) από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας του νέου ωρολογίου προγράμματος».

Πρόκειται για την τρίτη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την εβδομάδα που διανύουμε. Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη και η παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και επιστημονικών φορέων στο ΙΕΠ την Τετάρτη.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και στήριξαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ καθώς και άλλοι φορείς.
Η ΟΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα, 29 Ιουνίου, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στις 11:00 με αφορμή και την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθροΥπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία παιδικής χαράς στο παλαιό Δημ. Σχολείο Πενταμοδίου