Τα ξίφη τους επέδωσε η ΠτΔ στους νέους ανθυπολοχαγούς

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 231 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 Έλληνες και 36 Κύπριοι. Ανάμεσα τους ήταν 25 γυναίκες. Επίσης, ορκίστηκαν 4 αλλοδαποί, 3 από την Αρμενία και 1 από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση των τμημάτων της Σχολής αλλά μόνο η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία των νέων ανθυπολοχαγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μετά το τέλος της φωτογράφισης η ΠτΔ ευχήθηκε στους νέους ανθυπολοχαγούς καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, βουλευτές όλων των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.

Την πολιτειακή και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υποδέχθηκε ο διοικητής της Σχολής, υποστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης.

φωτο analitis.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου με τον νέο Πρέσβη του Πακιστάν
Επόμενο άρθροΠΕ Ηρακλείου: Κενές θέσεις φαρμακείων κατά την 31-5-2020