Ήπιος καύσωνας από την Τρίτη

Ήπιος καύσωνας το σκηνικό του καιρού την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μαθηματικού – μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.
Όπως εξηγεί ο κ. Καλλιάνος, η εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει την περαιτέρω κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βιώσουμε το πρώτο καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού για φέτος.

Νωρίτερα, μετεωρολόγος της ΕΜΥ, προέβλεπε πως το φετινό καλοκαίρι αναμένεται πιο θερμό, αλλά και πιο βροχερό από όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 25 χρόνια.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και να φτάνει στα επίπεδα ήπιου καύσωνα.
Όπως εξηγεί ο κ. Καλλιάνος, αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

Ζεστός ο καιρός και στην Αθήνα
Οι συνθήκες θα είναι ξεκάθαρα καλοκαιρινές και στην περιοχή της Αττικής με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας να εμφανίζεται σημαντικά ανεβασμένη. Έτσι, το σκηνικό του καιρού προμηνύεται ζεστό για την εβδομάδα που ξεκινά σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο.
Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:
Δευτέρα : 34-35°C
Τρίτη : 37°C
Τετάρτη : 36-37°C
Πέμπτη : 36°C
Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνος, το σκηνικό του καιρού με τις υψηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα ήπιου καύσωνα θα επικρατήσει και σε ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα:

Πεδινά κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλικός Κάμπος
Κάμπος Αγρινίου
Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
Δυτική Πελοπόννησος
Αργολικός κάμπος
Μεσαρά (νότια Κρήτη)
Ρόδος

 e-daily.gr 

Προηγούμενο άρθροΠώς θα πάμε διακοπές με ασφάλεια
Επόμενο άρθροΔήλωση του Μενέλαου Μποκέα για τη μαζική συμμετοχή στη λαϊκή συνέλευση της Δαμάστας