Νίκος Μαλλιαράκης ή Nick the Greek – Σημάδεψε με την προσωπικότητά του μια ολόκληρη εποχή (βίντεο)

H φυσιογνωμία του Νίκου Μαλλιαράκη, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στον Άγιο Νικόλαο αλλά και σε όλη την Κρήτη γενικότερα, καθώς και παγκοσμίως, με ιδιαίτερη έμφαση στις δεκαετίες ’70 και ’80, αφήνοντας το δικό του μοναδικό στίγμα στη διασκέδαση της πόλης του Αγίου Νικολάου, καθώς ήταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της πρώτης disco, τη δεκαετία του ’80.

Ζώντας για κάποιο χρονικό διάστημα στην Αμερική, δημιούργησε στη συνέχεια το Studio Disco στον Άγιο Νικόλαο. Αυτός ο χώρος δημιουργήθηκε εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Αμμούδι, δίνοντας στο ευρύ κοινό κάτι διαφορετικό και πρωτοφανές για την εποχή.
Πολλοί δημιουργοί, καλλιτέχνες αλλά και χιλιάδες από κόσμο πέρασαν από το Studio Disco και μάλιστα η αφίσα του Nick με τη μοτοσικλέτα είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα, για πολλά χρόνια ο παραλιακός δρόμος πλημμύριζε από κόσμο. Ο χώρος ήταν αδιαμφισβήτητα must για κάθε επισκέπτη της περιοχής.

Χαρακτηριστικά, ήταν καλοκαίρι του 1968 όταν μια νεαρή κοπέλα με χίπικη ενδυμασία και ξυπόλητη, τριγυρνούσε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου με την κιθάρα της και τραγουδούσε.
Αμέσως ο Νίκος Μαλλιαράκης αντιλήφθηκε ότι ήταν η Joni Mitchell, ζητώντας της να παίξει μερικά τραγούδια της στο Studio.

Σχεδόν κάθε βράδυ ο Νich the Greek έδινε το δικό του εφευρετικό σόου, χωρίς καν ορχήστρα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ουσιαστικά ήταν ο εφευρέτης του karaoke.
Οι ορχηστρικοί δίσκοι επάνω στους οποίους τραγουδούσε ήταν των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, κλπ.
Κάποια στιγμή μετακόμισε σε σημείο των ξενοδοχείων Ερμής και Κοράλ του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια μέσα στο λιμάνι, στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Λατώ.
Στην πορεία, ο Νίκος Μαλλιαράκης, άφησε τη νύχτα και μετακόμισε στη Καμίνα, κάπου ανάμεσα σε Παχεία Άμμο και Μοναστηράκι, ασχολούμενος με την αγροτική παραγωγή.
Ο Νίκος Μαλλιαράκης, ο Nick the Greek έφυγε σε ηλικία σχεδόν 86 χρονών, πριν λίγες ημέρες, αφήνοντας πίσω του μια ζωή γεμάτη, και αναμνήσεις που είχαν πάρει μαζί τους οι επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη…

Προηγούμενο άρθροMissing Alert App: Πρωτοποριακή εφαρμογή με σύμμαχο την κοινωνία για τα εξαφανισμένα παιδιά
Επόμενο άρθροΜυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι