Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνοδοιπόρος στο ταξίδι της «Φλόγας της Αγάπης»

Η θέληση για ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την ενεργό συμμετοχή του, στην τελετή αφής της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς, που λόγω της πανδημίας του Covid-19 παρουσιάστηκαν τεράστιες ελλείψεις αίματος, ο Ε.Ε.Σ. θέλησε να ενισχύσει το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με πίστη στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, στην αλληλεγγύη και στην αγάπη. Με στόχο τη διάδοση και την ενίσχυση της προσφοράς αίματος και σύνθημα τη φράση «Η αλυσίδα της ζωής μας ενώνει όλους», το ταξίδι της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε από τους Στύλους Ολυμπίου Διός και περνώντας από χέρια Ερυθροσταυριτών, Ολυμπιονικών και εθελοντών αιμοδοτών έφτασε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας για να συνεχίσει από εκεί το δίμηνο ταξίδι της ανά την Ελλάδα.

Μήνυμα για την πανανθρώπινη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας έστειλε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της τελετής αφής της «Φλόγας της Αγάπης». Επίσης, επισήμανε ότι ο Ε.Ε.Σ., είναι ο πρώτος Οργανισμός στην Ελλάδα που το 1935 ίδρυσε την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, η οποία αποτέλεσε το πρώτο εθελοντικό σώμα αιμοδοτών στη χώρα. Τέλος, το 1939 ίδρυσε την Τράπεζα Συντήρησης-Διατήρησης αίματος, η οποία βοήθησε τα μέγιστα χιλιάδες συμπολίτες μας και τραυματίες κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και τη γερμανική κατοχή. Ήταν ο προπομπός του σημερινού κέντρου αιμοδοσίας.

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ακτή Μιαούλη για τα θύματα του πλοίου ΤΑΝΑΪΣ
Επόμενο άρθρο«Sense the authentic» : Η νέα επίκαιρη και δυναμική τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης (βίντεο)