ΕΟΔΥ-Ηράκλειο: Στόχος η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) Παναγιώτη Αρκουμανέα, είχε το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για τον περιορισμό διασποράς του covid-19.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνεχάρη δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την εξαιρετική-όπως είπε- συνεργασία που υπάρχει, και την λήψη προληπτικών μέτρων που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον κ. Αρκουμανέα για την επίσκεψη και ενημέρωσε για όλα τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας από την έναρξη της πανδημίας για την προστασία των πολιτών.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Κρήτης είναι εξαιρετική από την πρώτη ημέρα της πανδημίας και ευχαριστούμε δημόσια και τον Περιφερειάρχη για τα καλά αποτελέσματα που υπάρχουν σε όλο το νησί. Τα τοπικά περιοριστικά μέτρα (Ηράκλειο) είναι για καλό, είναι προσωρινά και έχουμε δει, ότι, όπου εφαρμόζονται αποδίδουν. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να τηρούνται ώστε να δούμε το επιδημιολογικό φορτίο που έχει αυτή την στιγμή το Ηράκλειο όπως και στα Χανιά».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε, ότι, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα για την νόσο COVID-19 στο νησί, η εικόνα που παρουσιάζουν οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι αυξημένοι έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων από σήμερα στο Ηράκλειο με στόχο την μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΑκυρώνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση για μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας