Πρωτιά του ΑΠΘ για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της Πληροφορικής

Την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη κατέκτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την απήχηση του ερευνητικού έργου των μελών του στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Computer Science), όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ακαδημαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα Guide2Research .

Η συγκεκριμένη κατάταξη στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ποιότητας που αφορούν την απήχηση των ερευνητικών δημοσιεύσεων (h-index) στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, μετά από εξέταση του προφίλ περισσοτέρων από 6.000 ερευνητών, που έχουν καταγραφεί στο Google Scholar και στη βάση δεδομένων DBLP.

Σε προγενέστερη δημοσίευση του Guide2Research σχετικά με τους 37 κορυφαίους επιστήμονες της Επιστήμης των Υπολογιστών ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων το ΑΠΘ είχε πρωτεύσει, με 6 καθηγητές του να εντάσσονται στη λίστα, μεταξύ των οποίων 5 από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Επιπλέον, η αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος, Αθηνά Βακάλη,τιμήθηκε πρόσφατα με Βραβείο Αριστείας του ΑΠΘ για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Καζαντζάκης Άγιον Όρος Νοέμβρης-Δεκέμβρης 1914: Ημερολόγιο
Επόμενο άρθροΔήμος Ηρακλείου: Τα προσωρινά αποτελέσματα κατάταξης υποψηφίων για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων