Ανακοίνωση για επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι μετά την τροποποίηση της της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.53441/31-08-2020 (ΦΕΚ 3629/31-08-2020/τεύχος Β΄) για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στην Π.Ε. Ηρακλείου προβλέπεται η επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, από τις 03-09-2020 έως και τις 15-09-2020 με τη συμμετοχή πωλητών και παραγωγών, σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία.

Ειδικότερα το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ( σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι αντίστοιχα ) θα συμμετέχουν πωλητές και παραγωγοί που καταλαμβάνουν θέσεις με μονό αριθμό.
Ενώ το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ( σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι αντίστοιχα ) θα συμμετέχουν πωλητές και παραγωγοί που καταλαμβάνουν θέσεις με ζυγό αριθμό.
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.

Προηγούμενο άρθροBενιζέλειο Νοσοκομείο: Δωρεά από τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου El Greco
Επόμενο άρθροΔωρεά drones σε Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης