Στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης για την παράταση του χωροταξικού και πολεοδομικού νομοσχεδίου

Την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για παράταση της διαβούλευσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εξέφρασε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης -παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού- μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ Μιχάλη Χωραφά, ο οποίος του παρέδωσε το σχετικό υπόμνημα που έχει σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη καθώς και το κοινό υπόμνημα που υπόγραψαν τα δύο Τμήματα του ΤΕΕ στην Κρήτη και απευθύνεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

«Στηρίζουμε το αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, είναι κοινό αίτημα των τμημάτων Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης και ζητούμε παράταση για το νομοσχέδιο του χωροταξικού και πολεοδομικού νομοσχεδίου, διότι αν δοθεί μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να δώσει», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξή του και εξήγησε πως μέσω του νομοσχεδίου απαξιώνονται άμεσα περιουσίες των Ελλήνων πολιτών χωρίς να έχει γίνει επαρκής διαβούλευση, χωρίς να έχει προηγηθεί μέσα από επιστημονικό υπόβαθρο η κατάλληλη μελέτη και συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς. «Το βασικό σημείο διαφωνίας είναι ότι τέτοιες αλλαγές που φέρνουν ραγδαία πτώση των αξιών των ακινήτων θα πρέπει να γίνουν δίνοντας περισσότερο χρόνο περισσότερη δυνατότητα στην κοινωνία να ενσωματώσει και να καταλάβει τις νέες διατάξεις αλλά και η πολιτεία να φροντίσει να καλύψει τα κενά δεκαετιών στον χωροταξικό σχεδιασμό.

Δηλαδή να φροντίσει να γίνει επέκταση σχεδίων πόλεων, να φροντίσει να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, ο καθορισμός ρεμάτων και αναγνώριση δρόμων στον εξωαστικό χώρο, ώστε ο οργανωμένη δόμηση που όλοι κατά βάση επιθυμούμε να έρθει με τον ομαλό και το σωστό τρόπο», δήλωσε.

Προηγούμενο άρθρο“Σάρωσαν” την Κρήτη οι θυελλώδεις άνεμοι
Επόμενο άρθροΔήμος Γόρτυνας: Με ραντεβού και θερμομέτρηση η είσοδος στο Δημαρχείο και στα Δημοτικά Καταστήματα από σήμερα