Δύο διαδικτυακά φεστιβάλ στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Με δύο διαδικτυακά φεστιβάλ –το Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί και το Τέχνη καθ’  οδόν–  με 72 παραγωγές, στις οποίες συμμετέχουν κυρίως Κρήτες καλλιτέχνες και με έξι θεματικές ενότητες, εμπλουτίζεται από τις 20 Σεπτεμβρίου το διαδικτυακό κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Art & Culture  ( http://www.youtube.com/c/HeraklionArtsCulture )

Ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να εγγραφεί και να επισκεφθεί τις νέες θεματικές ενότητες του διαδικτυακού καναλιού, που είναι :

«Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι θησαυροί της»:

Σήμερα, η ψηφιοποίηση του οπτικοακουστικού της αρχείου, το εργαστήριο συντήρησης παλαιτύπων και πολλές άλλες εργασίες, σώζουν και αναδεικνύουν τους θησαυρούς της Β.Δ.Β.. Σκοπός μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος, ότι η Βικελαία δεν είναι απλώς ένας χώρος αποθήκευσης και δανεισμού βιβλίων, αλλά ένας φορέας πολιτισμού, με τις δυνατότητες ενός διεθνούς εμβέλειας ερευνητικού κέντρου.

«Το Κελί του Καλλιτέχνη»: Ενδιαφέρουσες εξομολογήσεις που «κοινοποιούν» τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εικαστική τέχνη.

«Η Κόκκινη Κλωστή δεμένη» που θα λύσει τους κόμπους της και οι μικροί φίλοι θα πιάσουν την άκρη, για να φτάσουν μέχρι τον κόσμο του μύθου και της παράδοσης.

«Το Φώτα, Αυλαία, πάμε», με συναυλίες και θέατρα παλαιών και νέων παραγωγών. Όσοι παλαιότεροι θυμούνται το θέατρο στο ραδιόφωνο, ή στην τηλεόραση, πριν ενσκήψει  το νέο είδος των sereal, θα βρουν στην ενότητα αυτή μια ποιοτική προβολή με ενδιαφέροντα θεατρικά έργα και συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών.

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική»: Συγγραφείς κυρίως από την Κρήτη θα αναγνώσουν κομμάτια από τα έργα τους και ηθοποιοί αξιόλογα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

«Έλα να σου δείξω κάτι»: Παρουσιάζονται κρυφά και φανερά ιστορικά σημεία της πόλης και της υπαίθρου. Σημεία που καθημερινά οι δημότες προσπερνούν, χωρίς να γνωρίζουν την ιστορική τους αξία.

Για εγγραφή στο κανάλι Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου εδώ  

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Μ. Χνάρη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα της Κρήτης