Διεξαγωγή Virtual (εικονικού) Ημιμαραθωνίου Κρήτης 

Mε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η διοίκηση  του Αθλητικού συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, η Περιφέρεια Κρήτης και η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, ενημερώνουν ότι, ματαιώνεται ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης που ήταν προγραμματισμένος στις 4 Οκτωβρίου 2020, σεβόμενοι τις νεότερες οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τους αγώνες εκτός σταδίου, που περιορίζει στον αριθμό των 50 τους αθλητές που μπορούν να λάβουν μέρος σε κάθε αγώνα.

Όπως επισημαίνει η οργανωτική επιτροπή, η παραπάνω απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά αναγκαία, έχοντας ως πρώτιστο γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, των εθελοντών αλλά και όλων των πολιτών του Δήμου μας ,σεβόμενοι απολύτως την προσπάθεια της Πολιτείας και των Τοπικών Αρχών για περιορισμό της οποιασδήποτε διασποράς της πανδημίας.

Οι αθλητές που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή θα λάβουν ολόκληρο το ποσό που έχουν καταβάλει χωρίς παρακράτηση διαχειριστικών εξόδων. Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε e-mail με την διαδικασία επιστροφής.

Ματαιώνεται ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αλλά θα τρέξουμε!

Φέτος δεν θα έχουμε την τιμή να σας φιλοξενήσουμε στον τόπο μας, να σας κεράσουμε τα τοπικά εδέσματα, να χορέψουμε, να πιούμε μια ρακή και να τρέξουμε πλάι πλάι!

Θα τρέξουμε όμως με ένα διαφορετικό, εικονικό και σύγχρονο τρόπο. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2020 μετατρέπεται σε Virtual Ημιμαραθώνιο Κρήτης, Ο αγώνας θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες , από 01 εως Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή δωρεάν να τρέξετε σε όποιο από τους τρεις αγώνες (10χλμ , 5 χλμ 21 χλμ) θέλετε σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεστε, μετά ανεβάζετε το χρόνο σας στην ειδική πλατφόρμα με την βοήθεια του αθλητικού ρολογιού ή του κινητού σας τηλεφώνου.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης:

«Μετά το τέλος του αγώνα θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα με τη σειρά κατάταξης σε όλους τους αγώνες και θα κληρωθούν δώρα στους συμμετέχοντες.

Μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου με δύο τρόπους:

  1. Κατεβάζεις στο κινητό το Sporthive Live από εδώ και αναζητάς τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης
  2. ή κάνεις την εγγραφή σου από υπολογιστή εδώ

Θα τρέχετε κοντά στο σπίτι σας αλλά θα είναι σαν να τρέχετε στο Αρκαλοχώρι!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και τους τοπικούς φορείς για την ένθερμη υποστήριξη όλο αυτό το διάστημα. Ευχόμαστε το 2021 να μας βρει όλους υγιείς και στις 3 Οκτωβρίου του νέου έτους να ανταμώσουμε ξανά στον καλύτερο Ημιμαραθώνιο Κρήτης όλων των εποχών!

#Cretehalfmarathon #crete #creteregion #perifereiakritis #menoumeasfaleis

Τι είναι ο Virtual Ημιμαραθώνιος Κρήτης;

Είναι ένας αγώνας που μπορείς να τρέξεις όπου και αν βρίσκεσαι

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής;

Ο αγώνας είναι δωρεάν για όλους

Που μπορώ να τρέξω; Πρέπει να είναι συγκεκριμένα τα υψομετρικά του αγώνα;

Μπορείς να τρέξεις όπου θέλεις με οποιαδήποτε υψομετρικά, στον Όλυμπο, στον Ψηλορείτη, σε Πεδιάδα , σε χωματόδρομο , στο κέντρο της Νέας Υόρκης , στην Κούβα, γύρω από το σπίτι της πεθεράς σου (στην τελευταία περίπτωση δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχών τραυματισμούς)

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τρέξετε με τα πόδια σας, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος χρησιμοποίησε ποδήλατο ή μηχανικά μέσα θα ακυρωθεί.

Ποιες αποστάσεις μπορώ να τρέξω;

Είναι διαθέσιμοι τρεις αγώνες 21χλμ 10χλμ 5χλμ μπορείς να συμμετέχεις και στους 3 αγώνες αρκεί να έχεις δηλώσει συμμετοχή.

Μπορώ να τρέξω περισσότερες φορές σε ένα αγώνα πχ των 5 χιλιομέτρων;

Ναι μπορείς να τρέξεις πάνω από μια φορά σε κάθε αγώνα για να βελτιώσεις το χρόνο σου, προσοχή, δεν χρειάζεται να δηλώσεις ξανά συμμετοχή.

Που και πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Οι συμμετοχές θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να κατεβάσεις δωρεάν στο κινητό σου την εφαρμογή Sporthive Live και να δηλώσεις συμμετοχή.

Πότε μπορώ να τρέξω;

μπορείς να τρέξεις από 01 Οκτωβρίου στις 06:00 εως 15 Οκτωβρίου στις 23:59

Πως ανεβάζω το χρόνο μου;

Αφού τρέξεις βγάζεις φωτογραφία το αθλητικό σου ρολόι ή την εφαρμογή του κινητού σου ή την οθόνη του διαδρόμου του σπιτιού σου και μέσω της εφαρμογής sporthive γράφεις τον αριθμό συμμετοχής και ανεβάζεις τη φωτογραφία με το χρόνο σου.

Υπάρχουν έπαθλα για τους νικητές;

Όχι , στον αγώνα θα υπάρχει κατάταξη αλλά λόγω των διαφορετικών συνθηκών που θα τρέξει ο κάθε αθλητής τα αποτελέσματα δεν θα είναι επίσημα. Κύριος στόχος του αγώνα είναι να δυναμώσει το ηθικό των δρομέων βάζοντας τους νέους στόχους αυτή την δύσκολη εποχή που οι αγώνες δρόμου ακυρώνονται συνεχώς.

Θα δοθούν μπλουζάκια και μετάλλια στους συμμετέχοντες

Όχι , η δωρεάν συμμετοχή συμπεριλαμβάνει μόνη την κατάταξη στον αγώνα και το δίπλωμα συμμετοχής που μπορείτε να κατεβάσετε από το application.

Θα δοθούν δώρα στους συμμετέχοντες;

Θα κληρωθεί αθλητικός εξοπλισμός σε όσους τερματίσουν σε έναν από τους τρεις αγώνες

Ο virtual Ημιμαραθώνιος Κρήτης διοργανώνεται από τον αθλητικό σύλλογο υγείας Αρκαλοχωρίου και την Περιφέρεια Κρήτης»

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cretehalfmarathon.com

Προηγούμενο άρθρο2,67 εκ. ευρώ στο Ε.Π Κρήτη 2014-2020 για προβολή & προώθηση μνημείων μεγάλης πολιτιστικής αξίας
Επόμενο άρθροΠαγόβουνο αναποδογύρισε πάνω σε εξερευνητές (βίντεο)