Όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό – Συνάντηση της Διοίκησης με τον Καθηγητή Δ. Γεωργόπουλο

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης η συνάντηση μεταξύ της Διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και του Καθηγητή Δ/ντή ΜΕΘ ΠαΓΝΗ και Συντονιστή των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης για τη διαχείριση Covid-19, κ. Δημήτρη Γεωργόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης, η διοίκηση ανέλυσε διεξοδικά στον κ. Γεωργόπουλο το σκεπτικό της προκήρυξης και τον προσεκτικό σχεδιασμό που έχει γίνει ώστε να «ανοίξουν» οι θέσεις γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του νησιού, χωρίς όμως να αποδυναμωθούν άλλα τμήματα νοσηλευτικών ιδρυμάτων (αναισθησιολογικά, χειρουργεία, ΜΕΘ).
Ένα ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και κρίσιμο, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Η διοίκηση διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον Καθηγητή ότι η ανάπτυξη της νέας υπερσύγχρονης ΜΕΘ-Πρότυπο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα προχωρήσει με τις υψηλότερες προδιαγραφές και θα στελεχωθεί, σε σύντομο χρόνο και με γιατρούς των επίμαχων ειδικοτήτων, παθολογίας και αναισθησιολογίας, που στην φάση αυτή δεν περιλαμβάνονται στην προκήρυξη. Η πρόβλεψη αυτή υπήρχε από τον αρχικό σχεδιασμό που είχε γίνει, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της σταδιακά, χωρίς να προκληθούν «τριγμοί», σε άλλα νοσοκομεία. Ως εκ τούτου, η προκήρυξη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, προχωρεί κανονικά ως έχει, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία, τόσο του Καθηγητή κ. Γεωργόπουλου, ο οποίος παραμένει στην θέση του Συντονιστή Διευθυντή των ΜΕΘ της Κρήτης, όσο και της Διοικήτριας κ. Μπορμπουδάκη και του Υποδιοικητή κ. Αγαπίου, ότι συνεχίζουν την καλή και ουσιαστική συνεργασία τους, με ένα κοινό σκοπό. Την καλύτερη δυνατή στελέχωση και οργάνωση των ΜΕΘ του νησιού, προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.

Προηγούμενο άρθροΝέο 6θέσιο Νηπιαγωγείο στο Γάζι εγκαινίασε ο Δήμος Μαλεβιζίου
Επόμενο άρθροΚαταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού