2ο TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN- Μία κορυφαία διοργάνωση, μια υποδειγματική αθλητική στιγμή, σε πείσμα των καιρών

Επιτυγχάνοντας την ανταπόκριση στην πρόκληση και την τήρηση της ισορροπίας μεταξύ αθλητικού ενθουσιασμού και διασφάλισης της υγείας αθλητών, παρευρισκόμενων, εθελοντών και διοργανωτών, έκλεισε την αυλαία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Σεπτεμβρίου.

Η διεξαγωγή του 2ου TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN στηρίχτηκε στο υγειονομικό πλαίσιο (https://trimore.gr/el/ygeionomiko-plaisio) που καταρτήθηκε από την diaplous s.s.d.a. Ltd (εταιρεία στην οποία ανήκει η TRIMORE Sport Events και εξειδικεύεται στα συστήματα ποιότητος, υγείας, ασφάλειας, κλπ.), βάσει των υποδείξεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Υγειονομικής Επιτροπής του Υπουργείου και της Πολιτικής Προστασίας, λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων της εποχής, που επέβαλε μη συνωστισμό και αυστηρή τήρηση μέτρων.

Το Ρέθυμνο, με τις εκπληκτικές και ξεχωριστές ομορφιές του, οι πρόθυμοι επαγγελματίες και οι φιλόξενοι κάτοικοι υποδέχτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την υπέροχη κρητική κουλτούρα, τους λάτρεις του τριάθλου, της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης και του τρεξίματος πόλης, που συγκεντρώθηκαν εκεί από όλη την Ελλάδα.

Η TRIMORE με υπευθυνότητα, επιμονή, σύνεση, πάθος και αφοσίωση, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής που διανύουμε, έκανε πραγματικότητα ένα τριήμερο γεμάτο συγκινήσεις για αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, ψυχαγωγία και πολιτιστικές δράσεις, γι’ αυτούς, τις οικογένειες και τις παρέες τους, πάντα υπό το πρίσμα της υπευθυνότητας που απαιτείται.

Στο αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης, τον πρώτο λόγο είχε το ISOMAN, το ιδιαίτερο εκείνο τρίαθλο, που παρουσίασε για πρώτη φορά το 2019 στην Ελλάδα (Καστοριά και Ρέθυμνο σε sprint απόσταση) η TRIMORE και το τρίαθλο. Σειρά φέτος είχε βέβαια η quarter απόσταση, καθώς και η Ολυμπιακή του τριάθλου, που με τα φτερά του Red Bull ανέβασαν τον πήχη ψηλότερα για τους πιο καλά προετοιμασμένους και τολμηρούς αθλητές. Στις πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Olympic Triathlon: Γρηγόρης Σουβατζόγλου / Νάντια Συντζανάκη
Αγώνας ISOMAN: Παναγιώτης Δημόπουλος / Κωνσταντίνα Συγγενιώτη
Half Olympic Triathlon: Παναγιώτης Μπιτάδος / Νέλλη Δελιαλή
Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) 0,5k: Γιάννης Πολυχρονάκης / Ελευθερία Καφάτου – 2,5k: Γρηγόρης Σουβατζόγλου / Δέσποινα Κόρακα – 5k: Σπύρος Χρυσικόπουλος / Αναστασία Διακουμάκου
Αγώνας τρεξίματος πόλης 5k: Μανούσος Βιζυράκης / Γεωργία Φραγκιάδη – 10k: Χρυσοβαλάντης Τσάβαλος / Μαρία Ζαραφωνίτη

Δείτε όλα τα αποτελέσματα  εδώ: https://my.esportevents.gr/results.php?id=20200014

Από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του τερματισμού, ήταν αυτές που οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν την αψίδα του θριάμβου συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους ή όσοι συμμετείχαν σε σκυλατοδρομία να τερματίσουν μαζί, μοιραζόμενοι έτσι τη χαρά της επιτυχίας της ομαδικής προσπάθειας, κάτι που η διοργάνωση ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να κάνουν.

Τις απονομές των αθλητών τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και αρχών του τόπου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διοργάνωσης και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν παιδικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και παιδικό ISOMAN, συνδυάζοντας αθλητισμό, ψυχαγωγία, πολιτισμό και δίνοντας άλλη πνοή στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της διοργάνωσης.

Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί και το Χωριό των Αθλητών, όπου φέτος έδωσε στους αθλητές το δικαίωμα να τοποθετήσουν beach flags των χορηγών τους, ώστε όλοι οι χορηγοί που ενισχύουν αθλητικές προσπάθειες, να έχουν μία θέση στις διοργανώσεις μας και με τον τρόπο αυτό η TRIMORE να ενθαρρύνει ακόμη μεγαλύτερη αρωγή και υποστήριξη.

Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη:
«Για 2η συνεχή χρονιά, το Ρέθυμνο φιλοξένησε τους αγώνες τριάθλου που διοργάνωσε η TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas. Σε μια περίοδο με κυρίαρχα χαρακτηριστικά,  για όλο τον πλανήτη, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τον περιορισμό της προσωπικής και συλλογικής μας ελευθερίας, χάριν της προστασίας του πολύτιμου αγαθού της υγείας, η άψογη οργάνωση, η συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών στο πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα που επεφύλαξαν οι διοργανωτές σε συμμετέχοντες και θεατές, τηρώντας με συνέπεια όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα, ήταν πράγματι μια ανάσα ζωής και ένα θετικό αποτύπωμα αισιοδοξίας για όλους. Το Ρέθυμνο, οι θεσμικοί φορείς, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού του αλλά, κυρίως, οι ίδιοι οι άνθρωποί του, αποδίδουν στον Αθλητισμό, ως έκφραση πολιτισμού, ως μέσο βιολογικής και πνευματικής εξέλιξης, ως πεδίο υγιούς συνεργασίας και αλληλόδρασης των λαών,  ισχυρές συμβολικές νοηματοδοτήσεις, τις οποίες συμμερίζονται, συνυπογράφουν και ισχυροποιούν με τη θερμή συμμετοχή τους σε αξιόλογες  διοργανώσεις, όπως αυτή που μόλις ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την εξαιρετική ευκαιρία που προσέφεραν στους Ρεθεμνιώτες και στους συμμετέχοντες αθλητές, να βιώσουν και να μοιραστούν εμπειρίες   που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής , ανατάσσουν την ψυχή και καλλιεργούν την ενότητα, τη συνοχή και  τη σύμπραξη σ’ ένα κοινό προσανατολισμό, σε μια υψηλή  ιδέα που ενσαρκώνεται σε ωραίες πράξεις. Εκτιμούμε βαθιά τη συμβολή τους στην ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων του Ρεθύμνου που το καθιστούν ένα ελκυστικό, δυναμικό, φιλόξενο και πολύπλευρο προορισμό. Εύχομαι οι μελλοντικές, αντίστοιχες διοργανώσεις, τις οποίες θα υποδεχθούμε με χαρά και διάθεση συνεργασίας,  να εξελιχθούν σε κλίμα που θα διαμορφώνουν οι συνθήκες επιτυχούς υπέρβασης του σημερινού κινδύνου ώστε να σμίξουμε ξανά,  υγιείς, δυνατοί και έτοιμοι για τις ευφάνταστες προκλήσεις αυτής της αξιόλογης αθλητικής διοργάνωσης».

Μήνυμα Kωσταντίνου Μητρόπαπα, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR:
«Στη δύσκολη ετούτη υγειονομική συγκυρία/πρόκληση και με πρώτιστο μέλημά μας την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας, ανταποκριθήκαμε με υπευθυνότητα, θάρρος, προσήλωση, πάθος, αφοσίωση και καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα μία διοργάνωση με ποιότητα και ασφάλεια, ακόμη και όταν ο καιρός έχει τις αντιρρήσεις του (7 μποφόρ). Πετύχαμε να δώσουμε συνέχεια στο θεσμό, κάνοντας τον δικό μας άθλο και κρατώντας ζωντανό τον ενθουσιασμό των αθλητών, των οικογενειών τους, των εθελοντών, των Ρεθυμνιωτών και κάθε αρωγού της προσπάθειας. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και την ανταπόκριση των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων, της τοπικής κοινωνίας και βέβαια, των αρωγών / χορηγών / υποστηρικτών μας, που τόλμησαν μαζί μας. Ευχαριστούμε το Δήμο, το Δήμαρχο και τους Δημότες, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τις αρχές (Τροχαία, Λιμενικό, Λιμενικό Ταμείο, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Νοσοκομείο Ρεθύμνης, Πυροσβεστική), τους μοναδικούς μας εθελοντές – ψυχή της διοργάνωσης, τους επαγγελματίες τουρισμού, καθώς, επίσης, προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης, Δημήτρη Λαχνιδάκη. Το TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN ήρθε για να μείνει στο Ρέθυμνο και κάθε χρόνο να προσελκύει ακόμη περισσότερο κόσμο στον όμορφο, δημιουργικό, ευγενή αθλητισμό!».

Στρατηγικός συνεργάτης της TRIMORE είναι η ΕΤΕΜ, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της διέλασης αλουμινίου στη Νοτιανατολική Ευρώπη.
Μεγάλοι χορηγοί: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, με 23 διεθνή βραβεία ποιότητας που το καθιστούν το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό.
Θεματικοί χορηγοί:  Ασφάλειαι Μινέττα, Prince Oliver, Black Mile, Blue Hunter, Coco-Mat Bike, Ελληνική Μεταφορική Containers ΑΕ, Orsero, Loguers, Maurten, Micro Sport, STERIS ELEGANT BEACH HOTEL, Theartemis Palace, Atrium Ambiance Hotel, Ideon Hotel
Αιγίδες: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας
Αθλητικός χορηγός: Turbo Greece
Υποστηρικτές – Αρωγοί: ΑΝΕΚ Lines, Blue Star Ferries, Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου,Best Cars, Blue Hunter Divewear, Γευσήνους, Culta Terra, Δούσμανης Μεταφορική, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, Eval, Imation, Lalizas, Marathon Bikes, Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, One Zipper, Ostracon Recovery Solutions, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνου – Atlas Cycling Team, Popeye Water Sports, Poufmakers.gr, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών ΡεθύμνουΣΥΝΠΟΛΙΣ, Suzuki Motorcycles, Φαγί, Queens Room.

Προηγούμενο άρθροΟ Μενέλαος Μποκέας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Επόμενο άρθροΤο πρώτο νησί-δήμος της Ελλάδας που γίνεται Bike Friendly