Εντυπωσιάζει η έκθεση Ψηφιδωτών έργων στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου

Εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους επισκέπτες τα ψηφιδωτά έργα τέχνης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, σε μία πρωτότυπη έκθεση του συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «ο Άγιος Πολύκαρπος» που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και έχει την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Η έκθεση αυτή αποτυπώνει την προσπάθεια που γίνεται στο Εργαστήριο του συλλόγου με αδιάκοπη διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας από ιδρύσεως του, το 1982.Η Έκθεση Ψηφιδωτών έργων θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και έχει τον τίτλο “Ψηφιδογραφίες” στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου – Βασιλική Αγίου Μάρκου, όπου παράλληλα με την έκθεση έργων λειτουργεί εργαστήρι ψηφιδωτού. Μάλιστα με μεγάλη προθυμία η εκπαιδεύτρια Βαγγελιώ Αγιομυργιανάκη δείχνει καθημερινά την τέχνη του ψηφιδωτού στους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους -τουρίστες, ενώ παράλληλα τους ξεναγεί στα έργα της, όπως και στα έργα των εκπαιδευομένων της που συμμετέχουν ως εκθέτες των προσωπικών τους δημιουργιών.

Την εντυπωσιακή έκθεση επισκέφθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλειου Νίκος Ʃυριγωνάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα του Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση και στο εργαστήριο ψηφιδωτού από την εκπαιδεύτρια Βαγγελιω Αγιομυργιανάκη. Οι Αντιπεριφερειάρχες αναφερόμενοι στην σημαντικότητα της πρωτότυπης έκθεσης έδωσα τα θερμά τους συγχαρητήρια στον παριστάμενο Πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Νίκο Δημόπουλο ,στήν εκπαιδευτήρια Βαγγελιω Αγιομυργιανάκη, στα μέλη του συλλόγου εκθέτες, ενώ παράλληλα οι κκ Ʃυριγωνάκης και Φασουλάκης επεσήμαναν την καλή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας με τον δραστήριο σύλλογο Μικρασιατών, όπως και τους άλλους συλλόγους και σωματεία του Ηρακλείου και της Κρήτης που υπηρετούν Αξίες και προάγουν τον πολιτισμό, την Ιστορία, τις τέχνες, τα γράμματα, τα ήθη- έθιμα, παραδόσεις κ.α.

Ο Πρόεδρος Νίκος Δημόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τους Αντιπεριφερειάρχες κκ Ʃυριγωνάκη και Φασουλάκη για την παρουσία τους αλλά και για την συνεργασία και έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στο σύλλογο.
Ʃτην οδηγία του προς τους επισκέπτες ο σύλλογος ζητά την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την COVID-19 που προβλέπονται για το Ηράκλειο και τους εσωτερικούς χώρους.

Προηγούμενο άρθροCrete – The beloved island in September
Επόμενο άρθροΣύλλογος Μοτοσυκλετιστών Σκαλανίου- Ηράκλειο: Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης