Αλλαγές στα προγράμματα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης λόγω της πανδημίας

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει προσαρμόσει τη λειτουργία της σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες  για την πανδημία COVID-19 και πλέον υποδέχεται σταδιακά και με ειδικά μέτρα προστασίας το κοινό της. Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των οδηγιών που εκδόθηκαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με εκδηλώσεις ενημερώνουμε ότι τα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα της «ΒΔΒ» δεν θα πραγματοποιηθούν καταρχήν μέχρι την αλλαγή των σχετικών δεδομένων και τη λήψη νέων οδηγιών.

Στο πλαίσιο των οδηγιών αυτών, προτείνονται δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, οι οποίες θα αποστέλλονται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να υλοποιηθούν από τους μαθητές. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων μπορούν να  προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των σχολείων και να κοινοποιούνται στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσω της παρούσας ηλεκτρονικής διεύθυνσης με σκοπό τη δημιουργία μιας διαδικτυακής έκθεσης με τα έργα των μαθητών, η οποία θα προβληθεί και στην ιστοσελίδα της ΒΔΒ. Πρόκειται για προγράμματα που υλοποιούνται από τις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχει και η ΒΔΒ, σχεδιασμένα από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Οι ξεναγήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές οδηγίες και θα τηρούνται οι απαιτούμενες κατά διαστήματα προϋποθέσεις.

Στον παρακάτω σύνδεσμο είναι όλα τα σχετικά προγράμματα:

http://www.vikelaia.gr/index.php/services/activities/216-paidikes-draseis-2

Επικοινωνία:Κατερίνα Φραγκάκη

Τηλ. 2813 409711  e-mail: [email protected]

[email protected]

Προηγούμενο άρθροΔέματα αγάπης για τους πληγέντες στην Καρδίτσα από τον Πολιτιστικό&Λαογραφικό Σύλλογο Μοχού “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”
Επόμενο άρθροΤουρνουά βόλεϊ προετοιμασίας από την Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου